Jeseň na Jojke: Návrat seriálových hitov, pripravte sa na premiéry nových formátov

Radovan Vávra | 12.08.2022 06:00
joj, Foto:
Televízia JOJ počas jesene staví na overené hity, ktoré doplnia nové formáty.
Nová televízna sezóna 2022/2023 sa nezadržateľne blíži! Už začiatkom septembra slovenské televízia spustia nové vysielacie štruktúry plné premiérového obsahu. Svoju ponuku odtajnila aj televízia JOJ. Čo od septembra uvidíte?
Oteckovia Čítajte aj Veľké markizácke prekvapenie je odhalené! Bude to veľkolepá rozlúčka s týmto seriálom

Televízia JOJ počas predchádzajúcej sezóny 2021/2022 zaznamenala viacero úspešných formátov, ktorým sa podarilo výrazne eliminovať konkurenciu. Absolútnym diváckym hitom sa stala Nemocnica. Po roku na obrazovkách je stále najsledovanejším formátom televízie na posledné roky. Pravidelne si nové časti púšťalo viac ako 500-tisíc divákov. Bola to práve Nemocnica, ktorá zničila Markíze seriál Sestričky, Hornú Dolnú, Svadbu na prvý pohľad, ale aj detskú verziu imitačnej šou. Zaujala aj Hranica, ktorá sa stala najsledovanejším komediálnym seriálom na trhu.

rod draka, hra o tróny, Čítajte aj August na HBO Max: Nová éra sa začína! Prichádza nová Hra o tróny, ale aj filmové hity

Aké seriály čakajú divákov?

Už čoskoro sa môžu všetci fanúšikovia Nemocnice tešiť na premiérové epizódy. Po letnej pauze sa na obrazovky vrátia obľúbení hrdinovia s ich komplikovanými životmi. Do Nemocnice sa vráti obľúbená lekárka Agátka (Anna Nováková), tím zdravotníkov posilní aj herečka Monika Horváthová, ktorú zo seriálu poznáme ako Balogovu (Alexander Bárta) expartnerku Lindu, no tentokrát prichádza do seriálu nastálo a bude tak ovplyvňovať Filipov život. V nových častiach prichádza do Nemocnica aj Peter Nádasdi ako doktor Miro a partner Lindy. Ďalšou posilou je mladý medik Radko v podaní talentovaného herca Róberta Siposa, ktorý trpí rakovinou, no svojich snov sa nevzdáva. Nenechajte si ujsť najnovšiu sériu vašej obľúbenej Nemocnice, príbehy lekárov a ich pacientov pokračujú.

Oteckovia Čítajte aj Veľké markizácke prekvapenie je odhalené! Bude to veľkolepá rozlúčka s týmto seriálom

V plnej sile sa vráti aj Hranica, ktorú diváci v lete videli len raz do týždňa. Pribudnú aj seriálové novinky. Konečne sa do vysielania dostane Kriminálka Kraj, ktorej vysielanie bolo avizované už minulú jeseň. Napokon sa pre tento formát miesto nenašlo. Celý seriál je zameraný na naplnenie spravodlivosti a jednotlivé prípady otvárajú ťaživé témy, ktoré roky rezonujú v spoločnosti, no zmena k lepšiemu či riešenie problémov prichádza len veľmi pomaly.

miňo Čítajte aj Nedele bez Pečie celé Slovensko, soboty bez Záhad tela a koniec Trojky. Aj to sú plány šéfa RTVS

Jojka avizuje vysielanie aj atraktívnej minisérie Prokurátorka. Nový kriminálny seriál Prokurátorka je inšpirovaný reálnymi prípadmi historicky prvého porevolučného generálneho prokurátora JUDr. Vojtecha Bacha. Na spracovanie a námety pre scenáristov dohliadal aj slovenský prokurátor JUDr. Ján Šanta, pričom sa tiež voľne inšpiroval aj prípadmi zo svojej praxe. Diváci tak cez prácu prokurátorky Sáry (Zuzana Mauréry) v spolupráci s vyšetrovateľom Viktorom (Lukáš Vaculík) uvidia neštandardný uhoľ pohľadu na odhaľovanie zločinov. Príbeh, samotné vyšetrovanie a celý dej seriálu je postavený na dialógoch a skvelých hereckých výkonoch piatich postáv.

talent, česko slovensko má talent, Čítajte aj Jojka potvrdila prvé hviezdne hosťovanie v jubilejnom Talente! Do poroty si sadne...

Ktoré veľké šou uvidia diváci?

Do podvečerného pásma sa od septembra vráti obľúbená šou nielen o varení – Bez servítky, ktorá v predchádzajúcich mesiacoch dokázala prekonať konkurenčných Oteckov, ktorých Markíza napokon aj zrušila. Inkognito ako neodmysliteľná zábavná stálica má ďalšiu sezónu istú. Stabilná zostava Michal Hudák, Marián Čekovský, Marcel Forgáč, Juraj Šoko Tabaček, Zdenka Studenková, Zuzana Šebová, Maroš Kramár či Ondrej Kandráč, si minulý rok po svojom boku mohli vyskúšať nových kolegov, ktorí Inkognito osviežili. Patria medzi nich Simona Salátová, Janka Kovalčíková či Anička Jakab Rakovská. Chýbať nebude samozrejme aj ostrieľaný moderátor Vlado Voštinár.

Bývalá šéfka z televízie Markíza Zuzana Ťapáková. Čítajte aj Machaj potvrdil ďalšie meno manažmentu RTVS. Marketing bude viesť exriaditeľka Markízy

Do vysielania sa chystá aj legendárna kvíz šou v novom šate! Zábavno-vedomostná šou Riskuj! sa vracia na obrazovky TV JOJ po dlhých 15 rokoch. Už v týchto dňoch sa začalo s nakrúcaním a jej moderátorom sa stal mladý, sympatický herec a moderátor Dušan Ambróš. Riskuj! ako vedomostný kvíz patril k mimoriadne obľúbeným reláciám a v rokoch 2002 až 2007 sa tešil vysokej sledovanosti. Relácia prešla mnohými kreatívnymi aj vizuálnymi zmenami a plánuje sa vysielať denne už od septembra.

Neskôr počas jesene sa vráti na obrazovky aj šou Vila Rozborila V siedmom nebi.

Dan Brown: Zakázaný symbol Čítajte aj Diváci odignorovali ďalší letný seriál. Jojka expresne reaguje a prepadák nahrádza filmami

Absolútnymi novinkami vo vysielaní Jojky bude nová zoznamovacia reality šou Láska na chate, v ktorej slobodní ľudia od 18 do 60 rokov dostanú príležitosť zamilovať sa na prvý pohľad a odísť ako pár. Každý pár sa po prvý raz uvidí a zoznámi práve v romantickej chatke, v krásnom prostredí Kysúc. Po 24-hodinách každý z dvojice môže rozhodnúť, či spolu ostanú ešte jeden deň, maximálne však 4 dni. Padnú si do oka a odídu ako pár alebo si dajú košom?

Televízia JOJ na jeseň predstaví aj dva zábavné špeciály šou Môj muž to dokáže, ktoré vznikli pod taktovkou českej Primy. Divákov budú touto netradičnou šou sprevádzať Adéla Gondíková a Ondřej Urban. Pri stole sedia štyri ženy, ktorých muži sú za ich chrbtami v presklenej „kukani“ a vôbec netušia, čo na nich ich ženy vymyslia. „Koľko čili papričiek dokáže váš muž zjesť za minútu?“ Tá, ktorá nasadí najvyššiu latku, pošle svojho muža do boja o výhru. Aby muž obstál, musí zadanie splniť. Ak tak neurobí, jej stávka sa rozdelí medzi ostatných. Divákov čaká v zábavnej šou päť kôl a päť kurióznych úloh, ktoré rozhodnú o víťazovi.

Hlavnou ťažiskovou šou jesene na Jojke bude jubilejná desiata séria Česko Slovensko má talent. Diváci sa môžu tešiť na klasickú porotu, ale aj množstvo noviniek. Jednou z nich je účasť špeciálnych porotcov, ktorým bude napríklad hudobník Patrik Rytmus Vrbovský. Tým však tvorcovia neskončili. Po šiestich rokoch sa do šou vracia aj živé semifinále. Divák si teda bude môcť vychutnať až dva priame prenosy.

Vianočné prekvapenie

Televízia JOJ myslí aj na najkrajšie sviatky roka. Počas Vianoc diváci uvidia, po prvýkrát, vlastnú rozprávku, ktorá vzniká v koprodukcii s Českou televíziou. Príbeh o láske pravej a nepravej, o pokladoch ktoré šťastie nenosia, ale hlavne o záhadnom Krakonošovi, ktorý stráži tajomstvá hôr pred chamtivými ľuďmi a poctivých ľudí pred chorobami a darebákmi, prináša nová vianočná rozprávka Krakonošove tajomstvo.

Čo ponúknu menšie stanice?

Diváci JOJ Plus sa počas pracovných dní môžu tešiť na pokračovanie populárnej dvojičky Dr. House a Moja mama varí lepšie ako tvoja, ktorú od 5. septembra o 17:30 doplnia všetky časti obľúbeného mysteriózneho seriálu Stratené duše. Návrat na 19:30 k tomu hlásia legendárni Profesionáli. JOJ PLUS na jeseň krátko po svetovej premiére odvysiela finálovú sériu Walking Dead, novú minisériu Klondike, do vysielania tiež chystá spin-off slávnych Ničiteľov mýtov či šou Amerika má talent: Extreme. Na filmové večery o 20:30 od septembra pripravuje hity ako Kráčajúca skala, Wasabi, Warcraft: Prvý stret, Tomb Raider alebo filmovú sériu Taxi, každý piatok navyše obsadí najslávnejší agent 007 – James Bond.

Televízia WAU po letnom predstavení nového vizuálu prináša vo vysielaní ešte viac atraktívnych seriálov. Na jeseň uvedie slovenskú premiéru úplne novej 10-dielnej série kriminálky CSI: VEGAS, ktorú odštartuje už v nedeľu 4. septembra o 20:10. V rovnaký deň uvedie aj najnovší spin-off seriálu FBI – FBI: International. Do vysielania pripravuje taktiež ďalšie nové televízne seriály Lietajúci doktori (RFDS) alebo Zelenáč (The Rookie), v ktorom hlavnú úlohu stvárni Nathan Fillion. Divákom je dobre známy ako hlavný hrdina populárnej kriminálky Vtierka Castle, ktorú WAU na jeseň odvysiela od 1. série spolu s ďalším populárnym seriálom Klamári. Pre milovníkov klasických kriminálok WAU popri pokračovaní To je vražda, napísala na slovenské obrazovky po rokoch vráti seriálové hity Walker Texas Ranger či Diagnóza: Vražda.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ