Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké markizácke prekvapenie je odhalené! Bude to veľkolepá rozlúčka s týmto seriálom

Poznáme dátum a detaily vysielania špeciálnej rozlúčkovej epizódy Oteckov!

12.08.2022 06:00
Oteckovia Foto:
Oteckovia sa definitívne rozlúčia 31. augusta.
debata
markíza, Čítajte aj Revolučné zmeny v Markíze: Toto sa na jej televíznych obrazovkách nestalo roky

Televízia Markíza na jar tohto roku oznámila, že svoj dlhodobý podvečerný seriál ukončí. Správa bola pomerne prekvapujúca, keďže sa čakalo vysielanie až do konca roka 2022. Jarná séria však príbehy postáv, ktoré sa objavovali na televíznych obrazovkách päť rokov ukončila. Teda takmer. Spolu so správou o ukončení výroby prišla informácia, že Oteckovia sa dočkajú ešte jedného veľkého prekvapenia. Okamžite sa začalo špekulovať, čo by to mohlo byť.

miňo Čítajte aj Nedele bez Pečie celé Slovensko, soboty bez Záhad tela a koniec Trojky. Aj to sú plány šéfa RTVS

Veľmi skoro začali presakovať informácie, že pôjde o špeciálnu epizódu, v ktorej by sa mali objaviť viaceré postavy za celú éru vysielania. Markíza však o nasadení mlčala. Čo to bolo naznačené pri predstavení nového vizuálu staníc skupiny Markíza.

markíza, Čítajte aj Jeseň na Markíze: Po ťažkej sezóne predstavuje program plný najsilnejších premiér

„Markíza je už viac než štvrťstoročie líder televízneho trhu, chceme byť stále o krok vpred a udávať trendy. Túto ambíciu potvrdzuje aj naozaj moderný a progresívny grafický vizuál, ktorý dnešným dňom dostali všetky naše televízne stanice a s nimi súvisiace online platformy. Považujeme to za prvý darček pre našich divákov k blížiacim sa 26. narodeninám Markízy, priamo na 31. augusta 2022 však máme pripravené aj ďalšie veľké prekvapenie,“ povedal Michal Borec, riaditeľ Centra marketingu skupiny Markíza.

Definitívny koniec Oteckov Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
joj, Čítajte aj Jeseň na Jojke: Návrat seriálových hitov, pripravte sa na premiéry nových formátov

Teraz je jasné, čo sa stane 31. augusta. V deň 26. narodenín Markízy sa diváci budú môcť definitívne rozlúčiť s Oteckami. Tí sa vrátia v špeciálnej epizóde, ktorá dostane priestor rovno v prime-time. Finálová časť má naplánovaný slot od 20:35 do 22:35.

O čom bude finále?

Oteckovia pripravia Tomášovi prekvapenie a zorganizujú mu rozlúčku so slobodou. Tá sa im však poriadne vymkne spod kontroly! Julka sa veľmi túži opäť stretnúť s Maxom ale bojí sa, že Beckerovci nestihnú lietadlo a na svadbu neprídu. Naplnia sa jej obavy? Lucia je z Lukyho a Terky nešťastná. Nechcú totiž žiť spolu ako jedna rodina. Terkin pôrod však zamieša nečakane karty. Gréta začína byť poriadne nervózna! Obrad má byť každú chvíľu a Tomáš stále neprišiel domov. Bude sa konať svadba alebo nie?

rod draka, hra o tróny, Čítajte aj August na HBO Max: Nová éra sa začína! Prichádza nová Hra o tróny, ale aj filmové hity

Oteckovia boli v prvých rokoch svojho vysielania doslova fenomén. Markíza bola v podvečernom slote neporaziteľná niekoľko rokov. Výkon seriálu sa v najlepších časoch pohyboval medzi 10 – 12% sledovanosťou, niekoľkokrát zažil extrémne rekord nad 13%. Stabilne dosahoval 30% podiel na trhu v cieľovke 12 – 54.

Postupne čísla začali klesať, čo je úplne prirodzený proces, každý seriál má svoju životnosť. Zlom nastal začiatkom tohto roka, keď prvenstvo na trhu prebrala Jojka so svojou podvečernou šou Bez servítky, pričom je jednotkou v oboch cieľovkách. Oteckovia počas poslednej sezóny sa pohybovali okolo 5 – 6% sledovanosti a trhovému podielu pod 20%, čo urýchlilo ich koniec na obrazovke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Oteckovia