Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Diváci odignorovali ďalší letný seriál. Jojka expresne reaguje a prepadák nahrádza filmami

Horúce leto naďalej trápi televízie, ktoré bojujú s mimoriadne nízkym záujmom divákov.

12.08.2022 06:00
Dan Brown: Zakázaný symbol Foto:
Americký dobrodružný seriál Zakázaný symbol bol nakrútený na motívy rovnomenného románu Dana Browna.
debata (1)

Televízia Joj zasahuje do piatkového hlavného večerného programu a seriál Zakázaný symbol nahrádza filmami. Desaťdielny seriál uviedla pred dvoma týždňami a nasadila ho na piatkové večery, kde ho vysielala v dvoch častiach za sebou.

Sledovanosť TV Čítajte viac Televízie majú za sebou mimoriadne slabý mesiac. Top programu júla stačilo 350-tisíc divákov

Americký dobrodružný seriál Zakázaný symbol bol nakrútený na motívy rovnomenného románu Dana Browna. Je televíznym prequelom k úspešnej filmovej sérii, v ktorej Tom Hanks stvárnil harvardského profesora symbológie Roberta Langdona. Televízny seriál rozpráva o začiatku jeho kariéry a raných dobrodružstvách. V úlohe mladého Langdona sa predstavil Ashley Zukerman, ktorý musí vylúštiť tajomné šifry a smrteľne nebezpečné hádanky, aby zachránil svojho uneseného mentora a prekazil celosvetové sprisahanie.

Najviac divákov, 214-tisíc, si pozrelo prvú epizódu, o týždeň neskôr sa už k obrazovkám vrátilo o tretinu menej divákov. Jojka preto expresne reaguje a od dnes mení program. Do hlavného vysielacieho času nasadzuje akčný film Zakázaná zóna a dvojporciu Strateného symbolu odvysiela až po jeho skončení, o 22.45 hod.

V ďalších týždňoch Stratený symbol nahradia trilery Con Air s Nicolasom Cageom a Posledný prežije s Piercom Brosnanom a Millou Jovovich. Seriál tiež sťahuje z nedeľného vysielanie, kedy vysielala doobeda reprízy piatkových častí. Namiesto neho odvysiela reprízy sobotných premiér filmov Malá, Doktor Knock a Ladíme 2.

zväčšiť Americký dobrodružný seriál Zakázaný symbol bol... Foto: TV JOJ
Dan Brown: Zakázaný symbol Americký dobrodružný seriál Zakázaný symbol bol nakrútený na motívy rovnomenného románu Dana Browna.

Televízia Joj musela zasiahnuť do programovej štruktúry už začiatkom leta, kedy kvôli nezáujmu divákov stiahla z hlavného vysielacieho času kanadský seriál Sestričky. Ten nasadila na konci júna a počas prázdnin mal vypĺňať štvrtkové večery namiesto Nemocnice, no diváci si k nemu cestu nenašli.

Zmenu v programe musela spraviť čoskoro aj Markíza, ktorá do pondelkového hlavného vysielacieho času nasadila komediálny seriál Co ste hasiči z produkcie sesterskej Novy. Český seriál sa v prime-time ohrial len dva týždne a pre príliš nízku sledovanosť sa rovnako ako Sestričky porúčal do neskoršieho času. V hlavnom vysielacom čase dostali namiesto neho priestor Troškove komédie Babovřesky a Kameňák.

miňo Čítajte viac Nedele bez Pečie celé Slovensko, soboty bez Záhad tela a koniec Trojky. Aj to sú plány šéfa RTVS

Každá z televízií má v letnej ponuke aj ďalšie české seriály, žiaden však svojou sledovanosťou neohuruje. Markíza uvádza seriál z produkcie Českej televízie Špunti na ceste, Jojka kriminálku Dvojka na zabitie od sesterskej Primy a Jednotka RTVS úspešný seriál Českej televízie Ochranca, ani ten si však nenašiel svoje publikum.

druhá šanca, sestričky, nemocnica, Čítajte aj Pátranie po najlepšom slovenskom seriáli pokračuje! Tieto nemajú šancu vyhrať...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #seriály #TV JOJ