Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS pripravuje na jeseň novinku: Chce nadviazať na úspech Zem spieva, teraz však bude „spievať“ voda

RTVS spúšťa nábor do nového projektu Voda spieva.

24.05.2023 06:00
Zem spieva Foto:
Folklórnu šou Zem spieva priniesla RTVS na obrazovky v roku 2017. Uviedla z nej tri série.
debata
víťaz, hajdu, chýlková Čítajte aj Už to vyzeralo tak, že tento slovenský seriál je prekliaty: Teraz sa konečne dočká premiéry

RTVS hľadá záujemcov do svojho nového programu Voda spieva, ktorý uvedie na obrazovky na jeseň. Novinka je voľným nadviazaním na úspešný projekt Zem spieva, no tentokrát je jej cieľom je prezentovať ochranu vodných zdrojov, tokov a nádrží, ako aj všetky formy starostlivosti o vodu.

Náborovú kampaň spúšťa v týchto dňoch. Diváci môžu na ocenenie nominovať jednotlivcov, firmy, spoločnosti ale aj celé samosprávy, mestá a obce, ktoré sa venujú ochrane vody a zaslúžili sa o to, že Slovensko je druhou krajinou na svete s najväčšou zásobou pitnej vody.

Mária Schumerová Čítajte aj Unikátne dobové ateliéry, ktoré u nás nemajú obdobu. Tu sa nakrúca najsledovanejší slovenský seriál
Video
RTVS pripravuje nový projekt Voda spieva / Zdroj: RTVS

„Voda spája, čistí nielen prírodu ale aj vzťahy. Je dôležitým zdrojom pre náš každodenný život a má zásadný význam pre hospodárstvo. Voda nepozná hranice a vytvára spoločný priestor pre dobré susedské vzťahy. Preto som veľmi rád, že RTVS prinesie takýto výnimočný a zaujímavý projekt, ktorého hlavnou témou sa stala práve voda a ľudia, ktorí sa o ňu starajú“, uviedol programový riaditeľ televízie Vincent Štofaník.

Nový program Voda spieva vzniká v spolupráci s produkčnou spoločnosťou Nunez NFE, ktorá pre RTVS pripravila aj spomenutú šou Zem spieva. V súčasnosti pre telerozhlas produkuje kuchársku šou Pravidlá mojej ženy, v minulosti bola podpísaná pod súťažnou reláciou 5 proti 5 či anketou Najväčší Slovák.

TV Markíza, logo Čítajte aj Markíza odložila štart novej televízie o rok, poistila si však tri názvy. Ktoré sú to?

O čom bude Voda spieva

Programová novinka predstaví v troch kolách 18 nominovaných, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľajú na ochrane vody, vodných tokov a nádrží. Vyvrcholením bude slávnostný finálový galavečer, počas ktorého bude predstavený víťaz prvého ročníka, ktorého odborný aj spoločenský prínos v rámci ochrany životného prostredia splní všetky kritéria odbornej poroty.

Reláciu Voda spieva odvysiela RTVS v septembri, v hlavnom vysielacom čase na Jednotke. Prvý ročník ocenenia vyhlasuje verejnoprávna televízia spoločne s Východoslovenskou vodárenskou spoločnosťou a Klubom akcionárov Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízna sezóna 2023/2024 #Voda spieva