Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Unikátne dobové ateliéry, ktoré u nás nemajú obdobu. Tu sa nakrúca najsledovanejší slovenský seriál

Boli sme sa pozrieť v ateliéroch, kde televízia Markíza nakrúca seriál Dunaj, k vašim službám.

19.05.2023 06:00
Mária Schumerová Foto:
Rodina Kučerovcov v seriáli Dunaj, k vašim službám.
debata (3)

Televízia Markíza uviedla začiatkom januára svoj prvý dobový seriál Dunaj, k vašim službám. Na pozadí turbulentných udalostí začiatku druhej svetovej vojny prináša dramatický príbeh rodiny Kučerovcov, ktorá otvára v Bratislave luxusný obchodný dom Dunaj, a osudy ľudí, ktorí sú s ním spätí.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Nečakaný zvrat v ambicióznych plánoch Markízy: Ako to vyzerá s pripravovanou televíziou?
Ateliéry sú plné štýlového dobového nábytku a... Foto: TV Markíza
Ateliéry, Dunaj, k vašim službám Ateliéry sú plné štýlového dobového nábytku a bytových doplnkov, ktoré pochádzajú zo starožitníctiev a súkromných zbierok členov štábu.

Okrem silných príbehov na pozadí historických udalostí je silnou devízou seriálu dobová atmosféra, ktorú umocňujú autentické interiéry. Markíza na nakrúcanie vybudovala najväčší ateliér na Slovensku. Na viac ako 2 000 metroch štvorcových sa nachádza obchodný dom, interiéry domov a bytov aj kabaret. Samotná stavba trvala približne 3 mesiace, predchádzalo jej dlhé obdobie príprav a výtvarných návrhov.

ruža pre nevestu, Čítajte aj Z jarného sklamania napokon hit? Markízu prekvapil výkon gradujúceho hľadania tej pravej
V ateliéri sú postavené aj dobové výklady... Foto: TV Markíza
ateliéry, Dunaj, k vašim službám V ateliéri sú postavené aj dobové výklady obchodného domu Dunaj, niekdajšieho obchodného domu Brouk a Babka.

Ateliéry sú plné štýlového nábytku a bytových doplnkov. Podarilo sa zreplikovať aj ikonické sklenené výklady obchodného domu Dunaj, niekdajšieho obchodného domu Brouk a Babka, ktorý patril k vrcholným dielam funkcionalizmu na Slovensku. Všetok mobiliár a rekvizity sú autentické a niektoré sú unikátne dokonca v európskom meradle. Pochádzajú zo starožitníctiev a súkromných zbierok členov štábu.

tomáš a diana Čítajte aj Jojka zlákala do nového seriálu najznámejšie tváre: Diváci výsledok uvidia o pár dní
Ateliéry, kde sa nakrúca Dunaj, k vašim službám Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
V ateliéri sú postavené aj dobové výklady...

Výpravný dojem dotvárajú aj stovky dobových kostýmov či vizáž hereckých predstaviteľov, ktorá dokonale kopíruje štýl tej doby. Herečky pred natáčaním sedia v maskérskom kresle zhruba hodinu, niekedy aj viac. Niektorým museli pre potreby seriálu aj zmeniť dĺžku vlasov.

Woolworth Čítajte aj Dostane Pepco či Tedi nového konkurenta? Po Actione má Slovensko v hľadáčiku ďalší lacný reťazec
Herečky v Dunaji - návrat do čias minulých Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Jana Majeská v seriáli Dunaj, k vašim službám.

Dunaj, k vašim službám uviedla Markíza na obrazovky na začiatku tohto roka a do vysielania ho nasadila dvakrát do týždňa, v utorky a štvrtky. Seriálu od začiatku stúpala sledovanosť a postupne sa zaradil medzi najsledovanejšie seriály. Pravidelne si ho pozrie viac ako 450-tisíc divákov a ďalších 50-tisíc divákov ho sleduje v odloženom vysielaní. Pre túto sezónu televízia pripravila dve série po dvadsiatich častiach, ktoré sa ukončia na konci mája. Seriál sa na obrazovky vráti opäť na jeseň v tretej sérii, ktorú už televízia začala nakrúcať.

Video

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #seriál Dunaj k vašim službám