Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: O podpore novej vlády s Ódorom, Matovičom, Ficom či Pellegrinim

Prinášame témy a hostí víkendových politických relácií v RTVS, na Markíze a TA3.

20.05.2023 06:00
ódor, horváth, vašáková, vláda odborníkov Foto: ,
Zľava: Minister financií SR Michal Horváth, predseda vlády SR Ľudovít Ódor a podpredsedníčka vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Lívia Vašáková počas rokovania 1. schôdze vlády SR. 17. máj 2023.
debata

Slovensko má novú vládu odborníkov. Premiér Ľudovít Ódor už avizoval, že do septembrových predčasných volieb nemieni len svietiť a kúriť, zatiaľ je však otázne, či získa podporu v parlamente.

Hlavnými témami víkendových politických diskusií budú priority vlády a hľadanie podpory medzi politickými stranami, ale aj reakcie na dlhoočakávaný verdikt v príde vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Mária Schumerová Čítajte aj Unikátne dobové ateliéry, ktoré u nás nemajú obdobu. Tu sa nakrúca najsledovanejší slovenský seriál

Hosťami Sobotných dialógov budú predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová a predseda strany Smer-SD Robert Fico. Moderátorka Marta Jančkárová s nimi bude diskutovať o predvolebnom vývoji na Slovensku po vymenovaní vlády odborníkov. Reláciu uvádza od 12.10 hod. Rádio Slovensko a tiež spravodajský okruh :24.

Do nedeľnej relácie V politike prídu diskutovať poslanci Michal Šipoš (OĽaNO), Branislav Gröhling (SaS) a Denisa Saková (Hlas-SD). V štúdiu Televízie ta3 budú s moderátorom Richardom Dírerom hovoriť aj o tom, ako dezinformačná vojna Ruska vplýva na Slovensko.

Mária Bartalos Čítajte aj Kto sa stane Homofóbom roka 2023? Nominovaní sú Bartalos a opäť aj Matovič

Hosťom prvej časti relácie O 5 minút 12 na Jednotke RTVS bude nový predseda vlády Ľudovít Ódor. Do druhej časti relácie prijali pozvanie predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič a člen predsedníctva strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok. Politici budú s moderátorom Marekom Makarom diskutovať aj o podpore novej vlády odborníkov.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Nečakaný zvrat v ambicióznych plánoch Markízy: Ako to vyzerá s pripravovanou televíziou?

Do relácie Na telo televízie Markíza prijali pozvanie Mária Kolíková (SaS) a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Moderátor Michal Kovačič s nimi bude diskutovať aj o chaose v parlamente, kde sa poslanci na poslednú chvíľu snažia pretlačiť množstvo zákonov za stámilióny eur.

Okrem duelu prinesie Na telo aj prieskum o tom, ktorý z lídrov politických strán by ako premiér dokázal dobre reprezentovať Slovensko v zahraničí.

Najsledovanejšie diskusie uplynulého víkendu

Najsledovanejšou politickou diskusiou na trhu sa aj uplynulú nedeľu stala relácia Na telo, ktorá zaznamenala v cieľovej skupine 12–54 sledovanosť 5,3 % a vysoký trhový podiel 26,1 %. Debata moderátora Michala Kovačiča s dosluhujúcim premiérom a lídrom strany Demokrati Eduardom Hegerom a s predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom pritiahla k obrazovkám Markízy 425-tisíc divákov.

white house plumbers, Čítajte aj Máj na HBO Max: Skvelá satirická miniséria z Bieleho domu, ktorú musíte vidieť!

Diskusiu štvorice poslancov: Michala Šipoša, Milana Krajniaka, Juraja Krúpu a Ľuboša Blahu si na Jednotke RTVS v relácii O 5 minút 12 pozrelo 308-tisíc divákov a ďalších 82-tisíc diskusiu sledovalo na spravodajskom kanáli :24. V cieľovej skupine 12–54 zaznamenala podiel na trhu 15,5 %.

Reláciu V politike, v ktorej sa stretli Jaroslav Naď a Erik Tomáš, si na TA3 pozrelo 196-tisíc divákov, v cieľovej skupine 12–54 si pripísala podiel na trhu 11,2 %.

e-shop, online nakupovanie Čítajte aj Vojna nezastavila online nakupovanie na Ukrajine. Hlavnými zákazníkmi sú ženy

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA, dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo