Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nečakaný zvrat v ambicióznych plánoch Markízy: Ako to vyzerá s pripravovanou televíziou?

Bude alebo nebude nová televízia, ktorá má rozšíriť portfólio skupiny Markíza?

18.05.2023 00:00
markíza, tv markíza, Foto:
Skupina Markíza potvrdila odsunutie plány so štartom novej televízie.
debata (5)
Anka Žitná Čítajte aj Televízia TA3 má na krku ďalšiu sankciu. Týka sa znova už odídenej moderátorky

Začiatkom marca, počas stretnutia najvyššieho vedenia televízie a vybranými novinármi, bol oznámený štart novej televízie, ktorá by rozšírila ponuku skupiny Markíza. Išlo by o piatu stanicu na Slovensku. Skupina Markíza v súčasnosti na Slovensku prevádzkuje televízie Markíza, Doma, Dajto a Krimi, špeciálne pre český trh je určená stanica Markíza International.

vinczeová Čítajte aj Hit roka prišiel o polovicu divákov. A čaká ho ešte väčšia konkurencia ako Dunaj či Nemocnica

Pôvodné plány hovorili o letnom štarte, teda rok po spustení Markízy Krimi. Zástupcovia televízie na stretnutí neprezradili bližšie detaily pripravovanej televízie. Nie je známy ani názov, ani tematické zameranie. Dá iba sa špekulovať, akým smerom sa skupina Markíza bude uberať. Stanica Doma je zameraná pre ženské publikum, Dajto na mladších mužov, Markíza Krimi pokrýva cieľovú skupinu, ktorá obľubuje najmä seriály s kriminálnou tematikou.

joj 24, Čítajte aj Jojka stratila dve dlhoročné tváre: Výrazný redaktor opúšťa obrazovky po 20 rokoch, smeruje do politiky

Už dlhšie je známy postoj televízie, že sa neplánuje zapojiť do boja o diváka v segmente spravodajských televízií, keďže v nedávnej minulosti spustila vlastnú spravodajskú televíziu Jojka pod názvom JOJ 24, ale aj verejnoprávna RTVS. K tomu na Slovensku dlhoročne pôsobí najsledovanejšia ta3. Tento segment televízneho trhu je značne vyčerpaný.

dunaj, svarinská, Čítajte aj Markíza s Jojkou sú vyklepané z RTVS: Právom sa obávajú, že ich nikto nebude pozerať

V súvislosti s iniciatívou komerčných staníc, aby sa na Slovensku prestali šíriť české stanice, sa otvára široký priestor pre slovenských vysielateľov vyplniť dieru na trhu. Zaujímavo by preto pôsobila ďalšia filmová stanica pre širšiu cieľovú skupinu divákov alebo televízia zameraná na dokumenty. Na Slovensku by mohol zafungovať aj kanál pre mladšie ženské publikum alebo staršiu mužskú cieľovku.

streamovacie služby Čítajte aj Streamovacie služby už využíva 1,3 milióna Slovákov. Najobľúbenejšie sú tieto štyri

S blížiacim sa potenciálnym štartom sa začali objavovať náznaky, že štart novej televízie sa nemusí uskutočniť. Možné problémy naznačila Silvia Majeská, programová riaditeľka Markízy a Novy, v exkluzívnom rozhovore pre Mediaklik: „Novú televíziu spustíme, ale zatiaľ sme vo fáze príprav. Preto ešte nebudeme komunikovať niečo konkrétne, na jej štart musí byť vhodný čas.“

Action, diskontný reťazec, obchod, predaj, zákazník, Čítajte aj Superlacný reťazec prekvapuje. Najnovšiu predajňu otvorí v chudobnom regióne

Najnovšie informácie hovoria jasnou rečou. Pripravovaná televízia tento rok nebude. Náznakov bolo niekoľko, nielen diplomatické vyjadrenie programovej riaditeľky. Markíza nepožiadala ešte ani o licenciu, nezačala ani komunikovať štart, preto bolo jasné, že letné spustenie nie je na programe dňa, čo sa aj potvrdilo.

„Na štart novej televízie musí nastať vhodný čas, a keďže súčasné výsledky našich existujúcich staníc Markíza, Doma, Dajto a Markíza KRIMI sú výborné, rozhodli sme sa jej uvedenie na trh odložiť na rok 2024,“ exkluzívne potvrdil pre Mediaklik Lukáš Kočišek, PR manažér televízie Markíza.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023