Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza s Jojkou sú vyklepané z RTVS: Právom sa obávajú, že ich nikto nebude pozerať

Prečo? Dôvod je jasný - hokejový šampionát, preto operatívne sťahujú z programu premiérové časti obľúbených seriálov.

18.05.2023 06:00
dunaj, svarinská, Foto:
Dunaj, ale aj Nemocnica dostáva vo štvrtok pauzu.
debata (3)
Anka Žitná Čítajte aj Televízia TA3 má na krku ďalšiu sankciu. Týka sa znova už odídenej moderátorky

Opakuje sa situácia ako z minulých rokov, keď komerčné televízie nechcú riskovať prepad sledovanosti svojich vlajkových seriálových lodí a radšej im doprajú krátku pauzu vo vysielaní. Aktuálne prebiehajúce Majstrovská sveta v hokeji pútajú veľkú pozornosť publika. Slováci sú stále veľkí nadšenci hokeja a pre RTVS sú to doslova divácke hody. Tento rok bude šampionát vysielať iba na športovom okruhu, bývalo zvykom, že zápasy našej reprezentácie uvádzala aj na Jednotke, aby viac podčiarkla nárast sledovanosti.

joj 24, Čítajte aj Jojka stratila dve dlhoročné tváre: Výrazný redaktor opúšťa obrazovky po 20 rokoch, smeruje do politiky

RTVS odvysiela všetkých 64 zápasov pričom v televíznom vysielaní ponúkne 34 priamych prenosov. Zvyšných 30 zápasov v základných skupinách, ako aj štvrťfinálové duely, ktoré sa hrajú súbežne, ponúkne divákom zo záznamu.

Všetky zápasy v televíznom vysielaní sprevádza hokejové štúdio Majstrovstiev sveta. RTVS ponúka divákom priamo z dejiska aj vstupy expertného tímu. Divákom sa aj v tomto roku prihovárajú Vladimír Országh, Ondrej Rusnák, Tomáš Surový a Rastislav Konečný.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Nečakaný zvrat v ambicióznych plánoch Markízy: Ako to vyzerá s pripravovanou televíziou?

Komentátorského postu sa zhostili Pavol Gašpar a Marek Marušiak. Priamo z Fínska sa hlásia aj reportéri Dominik Križ, Patrik Mitas a Tomáš Zagiba. Za Rádio Slovensko dianie v Tampere a Rige monitoruje trojica redaktorov: Matúš Čunderlík, Adam Bohuš a Martin Balážik. Zo štúdia v Mlynskej doline sa divákom prihovárajú Oľga Konečná a Tomáš Košec, z pozície analytika Boris Valábik a Marián Gáborík.

Action, diskontný reťazec, obchod, predaj, zákazník, Čítajte aj Superlacný reťazec prekvapuje. Najnovšiu predajňu otvorí v chudobnom regióne

Presmerovaná divácka pozornosť si vyžiada daň na komerčných staniciach. Vo štvrtok večer sa diváci musia zmieriť s tým, že ich obľúbení hrdinovia sa na obrazovkách neobjavia. Televízia Markíza vo štvrtok večer neodvysiela premiérovú časť rodinnej historickej ságy Dunaj, k vašim službám. Namiesto toho ponúkne reprízu filmu Všetko alebo nič. Nebude sa vysielať ani český seriál Policie Modrava.

Rovnako ako Markíza sa zachová aj Jojka. Tá stiahne z vysielania Nemocnicu a namiesto nej ponúkne divákom reprízu filmu More v plameňoch. V piatok dostane pauzu Ruža pre nevestu na Markíze.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza