Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rok od vypuknutia vojny na Ukrajine: Televízie pripravili špeciálne celodenné vysielania

V piatok 24. februára uplynie rok od ruskej vypuknutia vojny na Ukrajine. Tragickú udalosť si televízie pripomínajú počas celého týždňa s vyvrcholením práve v piatok.

24.02.2023 00:00
debata
odkaz
Rok vojny na Ukrajine

Benefičný koncert Slovensko pre Ukrajinu

Jednotka odvysiela večer naživo benefičný koncert Slovensko pre Ukrajinu z Námestia Nežnej revolúcie a priestorov Starej tržnice v Bratislave. Na koncerte vystúpia Zuzana Smatanová, Sima Magušinová, Daniel Špinar, Mila Medvedovská, Lash a Gray, Sisa Feher, detský spevácky zbor Superar, Polina UK, Yulia UK, Vidiek a ďalší. Dvojka divákom ponúkne novú časť voľnej dokumentárne série Tí, ktorí zostali. Rozpráva príbehy ľudí z Ukrajiny, ktorí zostali vo svojom domove napriek bezprostrednej vojnovej hrozbe.

Netflix Čítajte aj Nečakaný krok Netflixu: Táto zmena v čase zdražovania môže Slovákov prekvapiť

TV Markíza: Silný príbeh Ukrajinky s ďeťmi

Výročiu rok trvajúcej ruskej agresii na Ukrajine sa budú moderátori venovať už v relácii Teleráno. Privítajú viacerých hostí, medzi nimi aj českého politológa a publicistu žijúceho od roku 2007 dlhodobo v Moskve Jiřího Justa (cez videohovor), generála Pavla Macka alebo riaditeľku organizácie Človek v ohrození Andreu Najvirtovú. Prinesú aj profil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Podvečerný Reflex prinesie silný príbeh Ukrajinky, ktorá pred vojnou utiekla s dvomi deťmi z ukrajinského mesta Tokmak. Divákom porozpráva aj o troch mesiacoch, ktoré predtým prežila v tomto Rusmi okupovanom meste.

Hlavná spravodajská relácia Televízne noviny prinesie sumár najdôležitejších udalostí od začiatku bojov. Pozrie sa na vojnu cez mapy a štatistiky, ale aj cez analýzu súčasného stavu vojny. Prinesie tiež pohľad na východiská a možný vývoj tohto konfliktu. Redaktorka Gabriela Kajtárová prinesie naživo priamo z Ukrajiny ďalšie príbehy bežných ľudí. Televízia má pripravený aj pohľad na život Ukrajincov, ktorí pred vojnou utiekli na Slovensko.

zamestnanec Čítajte aj Ako ovplyvnila náš pracovný trh vojna na Ukrajine? Odborníci zhodnotili uplynulý rok

TA3: Profil a premena Zelenského

Televízia ta3 pripravuje mimoriadne vysielanie a živé vstupy počas celého dňa aj priamo z Ukrajiny. Do vysielania je pripraveny aj rozhovor s povereným ministrom zahraničných vecí Rastislavom Káčerom alebo profil a premena Volodymyra Zelenského s analytikom Pavlom Havlíčkom. Ďalšími hosťami budú veľvyslanec Slovenska pri NATO Peter Bátor, najznámejší ukrajinský šéfkuchár bojujúci za tradície, hlavný ambasádor charity starajúcej sa o ukrajinské siroty po vojne, ale aj zástupca ministra obrany na Ukrajine či starosta mesta Boroďanka.

televízia, sledovanie, diaľkový ovládač Čítajte aj Koniec českých televízií? Dôsledky pocíti celé odvetvie, aj samotné slovenské stanice, hovorí odborník

RTVS 24: Politické a ekonomické dôsledky vojny

Spravodajský okruh RTVS :24 prinesie v piatok celodenné mimoriadne vysielanie k smutnému výročiu. Spustí ho v skorých ranných hodinách, symbolicky približne v rovnakom čase, ako dopadla prvá raketa na územie nášho východného suseda. Divákom ponúkne reakcie politikov, analytikov zo Slovenska aj zo sveta. Témou budú aj možné riešenia ruskej agresie a vyšetrovanie prípadných vojnových zločinov, ako aj politické a ekonomické dôsledky vojny.

JOJ 24: Ako vojna ovplyvnila Slovensko a svet

Vojne na Ukrajine sa bude od skorých ranných hodín venovať aj JOJ 24. V Ranných novinách prinesie všetky kľúčové momenty vojny, ďalší vývoj a to, ako vojna ovplyvnila Slovensko a svet. Hosťami v rozhovoroch budú expert na vnútornú a zahraničnú politiku Pavol Demeš, generál vo výslužbe Pavel Macko a europoslanec Michal Wiezik. V pravidelných živých vstupoch sa bude priamo z miesta konfliktu pripájať reportérka Katarína Kleknerová, ktorá o situácii na Ukrajine informuje od začiatku vojny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #vojna na Ukrajine #TV TA3 #Joj 24 #RTVS :24