Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Po Koleníkovi našla Markíza novú hviezdu. Je súčasťou utajovaného denného seriálu

Televízia Markíza dáva ďalšiu príležitosť Adamovi Bardymu.

03.10.2022 06:00
Adam Bardy Foto:
Adam Bardy dostal od Markízy ďalšiu šancu.
debata (1)

Televízia Markíza po rokoch nemá v programovej ponuke denný rodinný seriál. Posledné štyri roky boli podvečerným ťahákom Oteckovia, ktorí pri svojom štarte v januári 2018 spôsobili doslova divácky ošiaľ. Prvé tri roky boli lídrom podvečerného vysielania, kde prekonávali rekordy sledovanosti a neraz dokázali pritiahnuť k obrazovkám viac divákov ako hlavné večerné programy.

druhá šanca, Čítajte aj Iba jednorazový výkyv: Druhá šanca opäť na vrchole ako absolútny jesenný hit

Pokles sledovanosti pod 400-tisícovú hranicu nastal až v roku 2021, kedy boli už štvrtý rok na obrazovke. Definitívny zlom nastal na jar tohto roka, keď sa Jojka presadila so svojou reality šou Bez servítky. Oteckom klesol priemerný počet divákov na 300-tisíc a televízia Markíza sa rozhodla pre radikálny krok. Oteckov ukončila a v jesennej programovej štruktúre ich nahradila Rodinnými prípadmi, ktoré sú s prestávkami už desať rokov na obrazovkách Markízy.

Nová šanca pre Bardyho

Markíza však chce pokračovať v žánri hranej tvorby a plánuje nahradiť seriál seriálom. Pripravuje už náhradu za Oteckov, ktorá sa dostane do podvečerného vysielania budúci rok. „Príprava hraných seriálov – od nejakej idey, cez písanie scenárov až po realizáciu – zaberá veľa času. Je to naozaj náročný proces,“ uviedla programová riaditeľka Markízy Silvia Majeská s tým, že seriál už majú rozpracovaný, je však ešte príliš skoro prezrádzať nejaké podrobnosti.

trojka, Čítajte aj Zásadné škrty v RTVS. Trojka definitívne končí, otázne sú osudy týchto relácií a moderátoriek

Na vývoji nových formátov pre televíziu sa podieľa Evita Twardzik, ktorá už má ako scenáristka a kreatívna producentka na konte pôvodom francúzsky seriál Výnimočná Nikol. „Naša nová posila Evita už pracuje na formátoch na ďalší rok. Jedným z nich je aj nový denný seriál,“ prezradil generálny riaditeľ Markízy Matthias Settele. „Dôležitou súčasťou pripravovaného nového denného seriálu bude obľúbený herec Adam Bardy,“ potvrdila televízia.

Adam Bardy sa stal známym po obsadení do seriálu Pán profesor, kde bol študentom v triede Sama Vozára v podaní Tomáša Maštalíra. Jeho popularita však prudko stúpla až po uvedení seriálu Druhá šanca a následne zahviezdil v súťaži Let's Dance, kde sa dostal až do finále a skončil druhý za Jánom Koleníkom.

Hereckú kariéru Adama Bardyho odštartovala Markíza Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Adam Bardy ako lekár Šimon Bartoš v seriáli...

Jeho púť v Druhej šanci sa však pomaly končí. Seriál vychádza z talianskeho seriálu DOC – Nelle tue mani, kde postava lekára Lorenza Lazzariniho zomiera počas pandémie koronavírusu. V slovenskej adaptácii ho ako lekára Šimona Bartoša stvárňuje práve Adam Bardy.

Obľúbený herec však z obrazoviek nezmizne a Markíza jeho talent zúročí v novom dennom seriáli. Doposiaľ najväčšie úspechy dosiahol Adam Bardy v projektoch Druhá šanca a Let's Dance, v ktorých účinkoval spolu s Jánom Koleníkom. Ten bol rovnako súčasťou denného seriálu Markízy, keď v Oteckoch stvárňoval štyri roky Tamarinho brata Aďa Maka. Zo seriálu odišiel práve kvôli nakrúcaniu Druhej šance.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Bardy #TV Markíza