Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľká moderátorská výmena na Markíze: Odídeného Hermana na obrazovkách vystrieda...

Televízia Markíza avizuje ďalšie zmeny na moderátorských postoch v ďalšom spravodajskom formáte.

23.09.2022 08:25
Kristína Kövešová Foto:
Kristína Kövešová bude novou moderátorkou podvečerného magazínu Reflex.
debata (3)

V nedávnej minulosti televízia robila veľké vizuálne a kreatívne zmeny v Teleráne. Menilo sa štúdio, ale aj moderátori. Začiatkom jesene zmenami prešli aj hlavné spravodajské relácie, v ktorých sa prestriedali známe tváre a do moderátorského kresla Televíznych novín si sadla Zuzana Čimová. Aktuálne stanica avizuje novinky v rámci Reflexu, ktorý je pevnou súčasťou podvečernej programovej štruktúry už niekoľko rokov.

herman, patrik herman, Čítajte aj Markíza sa otriasa v základoch: Kľúčová tvár spravodajstva odchádza po 26 rokoch

Po ohlásenom odchode Patrika Hermana, ktorý bol takisto stálou tvárou Reflexu, ho vystrieda nová moderátorka. Tá rozhodne nie je neznámym pojmom. Voľba padla na ostrieľanú reportérku Kristínu Kövešovú, ktorá je známa tým, že vo svojej práci sa venuje silným kauzám, ktoré rezonujú celým Slovenskom. Riešila témy seredskej drogovej mafie, nelegálnych a neetických zabíjačiek v osadách, venuje sa aj ťažkým prípadom zneužívania detí sexuálnymi predátormi, či odhaľovaniu zlodejských gangov. Zmenou jej televízneho statusu sa však nemení fakt, že aj naďalej bude pokračovať vo svojej investigatívnej činnosti.

dezoláti, Čítajte aj Markíza sa ospravedlňuje za „dezolátov“: Došlo k zlyhaniu ľudského faktora, nie o úmysel

„Vkladám do nej veľkú dôveru. Má výnimočný redaktorský talent, ide vždy na koreň problému, je nebojácna a neskutočne pracovitá. Zároveň má v sebe veľkú dávku empatie a sociálneho cítenia. Verím, že ju diváci na tejto novej pozícii hneď pozitívne príjmu,“ hovorí Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

„Úprimne, bola som veľmi prekvapená, keď som dostala túto ponuku, pýtala som sa, či to myslia vážne. Beriem to ako novú výzvu, za ktorú som televízii Markíza vďačná,“ hovorí Kristína Kövešová, ktorá si tak priamo z terénu bude „odbiehať“ do markizáckeho štúdia.

wednesday, Čítajte aj Tieto veľké seriálové hity čakajú na svoju premiéru! Takáto bude jeseň na Netflixe

„Pred moderovaním v štúdiu mám veľký rešpekt, no budem sa snažiť kolegov a ľudí pred televíznymi obrazovkami nesklamať,“ podelila sa so svojimi pocitmi redaktorka, ktorá sa však svojej investigatívnej práce nehodlá vzdať. „Terén, odhaľovanie nespravodlivosti a pomoc

ľuďom je pre môj život primárna,“ uzatvorila Kristína, ktorá sa pri moderovaní Reflexu bude striedať s Kvetou Horváthovou a Miriam Kalisovou.

Dárius Haraksin Čítajte aj Šéf novej televízie JOJ 24: Sme už pripravení vysielať, ale štart nechceme uponáhľať

Kristína Kövešová pracuje v Markíze od roku 2010. V súčasnosti je redaktorkou publicistického magazínu Reflex, kde spracúva prioritne krimi témy a venuje sa investigatívnym reportážam. Známe sú jej reportáže o zlodejoch, rumunskej mafii, podvodníkoch, sexuálnych predátoroch, drogovej mafii v Seredi či z oblasti týrania zvierat. Na pomoc týraným zvieratám pravidelne organizuje charitatívne zbierky. Pôsobí aj ako moderátorka krimi diskusií na iných platformách.

Na konte má viacero ocenení. V roku 2017 získala cenu Osobnosť Bratislavy a o rok neskôr cenu Slovenka roka v kategórií médiá. Je držiteľkou troch ocenení OTO v kategórii osobnosť televíznej publicistiky. Vyštudovala masmediálnu komunikáciu na Univerzita Sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023