Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza sa ospravedlňuje za „dezolátov“: Došlo k zlyhaniu ľudského faktora, nie o úmysel

Z neuváženého konania zamestnanca vyvodila televízia dôsledky a urobila opatrenia, aby sa takáto situácia už nezopakovala.

21.09.2022 15:15
dezoláti, Foto:
Utorková reportáž o protivládnom proteste.
debata (63)
dezoláti, Čítajte viac Markíza s absolútnym prešľapom v hlavnej spravodajskej relácii: Ľudí na protivládnom proteste nazvala dezolátmi

Televízia Markíza v utorok odvysielala v hlavnej spravodajskej relácii Televízne noviny príspevok z protivládneho protestu pred Prezidentským palácom, ktorý označila titulkom „Dezoláti v uliciach“. Svoje vážne pochybenie si uvedomila už počas vysielania relácie a na konci Televíznych novín sa divákom, organizátorom a účastníkom protestu ospravedlnili moderátori.

Protivládny protest v Bratislave Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Ľudia na protivládnom proteste pred...

Na sociálnych sieťach sa však nevhodné označenie príspevku šírilo rýchlosťou blesku spolu s negatívnymi reakciami. Televízia Markíza dnes vydala aj oficiálne vysvetlenie, ako sa nevhodné značenie protestujúcich dostalo do titulku reportáže.

„V priebehu vysielania včerajších Televíznych novín došlo k zlyhaniu ľudského faktora, následkom čoho sa na obraz dostal nesprávny titulok. Z neuváženého konania jedného z našich kolegov sme vyvodili dôsledky a boli urobené opatrenia, aby sa takáto situácia už nezopakovala. Zdôrazňujeme, že v žiadnom prípade nešlo o úmyselné konanie. Ešte raz sa touto cestou ospravedlňujeme organizátorom a účastníkom protestu, ako aj našim divákom,“ uviedol Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

„Zároveň však chceme poukázať na to, že redaktor Adel Ghannam za vzniknutú situáciu nenesie žiadnu zodpovednosť, o predmetnom titulku vôbec nevedel, pretože chyba vznikla v redakcii. Na nášho redaktora sa zdvihla vlna nenávisti s rasistickým podtónom, čo považujeme za neadekvátne a neprípustné.“ doplnil Krejča.

VIDEO: Protivládny protest v Bratislave.

Video

© Autorské práva vyhradené

63 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #protivládny protest