Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Z Lásky na chate nie je divácky hit. Iskrí to len v komentároch na sociálnych sieťach

Najviac divákov zatiaľ sledovalo prvú epizódu, pri obrazovkách Jojky ich bolo 193-tisíc.

18.09.2022 06:00
Láska na chate Foto:
Láska na chate
debata (1)

Nezadaní ľudia, ktorí sa rozhodli dať láske ďalšiu šancu, skúšajú nájsť svoju spriaznenú dušu v novej zoznamovacej reality šou. Originálna šou Let Love Rule vznikla ako odpoveď na súčasný instantný život odohrávajúci sa prevažne na sociálnych sieťach, na slovenské obrazovky ju priniesla televízia Joj pod názvom Láska na chate.

výnimočná nikol, Čítajte aj Prvé jesenné sklamanie Markízy? Z jej jedinej seriálovej novinky divácky trhák asi nebude

Zoznámenie v štýle rande naslepo

Každý pár sa po prvý raz uvidí a zoznámi v romantickej chate v luxusných Chaletoch Olešná, ktorá poskytuje ideálne podmienky na zoznámenie sa. Po 24-hodinách sa každý z dvojice môže rozhodnúť, či ostane ešte jeden deň. Dvojica však môže zostať na chate maximálne 4 dni a potom sa musí rozhodnúť, či odídu ako pár alebo len ako priatelia.

Láska na chate
Láska na chate

Diváci počas jednotlivých epizód sledujú, ako sa vzťah dvojíc vyvíja od zoznámenia sa až po záver pobytu na chate. Do šou sa prihlásilo 550 ľudí od 18 do 60 rokov, z ktorých televízia vybrala pätnásť dvojíc. Tri z nich si už rande na slepo vyskúšali.

Love Island II Čítajte aj Najhorúcejšia zoznamovacia šou sa vracia! Lásku v raji budú hľadať nové „srdiečka“

Lásku na chate odštartovala televízia Joj 30. augusta a doposiaľ odvysielala 9 častí, ktoré uvádza v druhom programovom okne po hlavnom večernom programe v pondelok, utorok a stredu.

Najviac divákov dokázala k obrazovkám pritiahnuť prvá epizóda, ktorú sledovalo 193-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Ďalšie dve časti odvysielané v prvom týždni postupne strácali divákov, úbytok bol 20-tisíc pri každej. Napriek tomu to bol zatiaľ pre šou najsilnejší týždeň.

Začiatok druhého týždňa sa začal len so 110-tisíc divákmi pri obrazovkách, v utorok a stredu už ich počet prekročil 130-tisíc. Tretí týždeň bol ako na hojdačke. Odštartoval so 104-tisíc divákmi, pri nasledujúcej epizóde už ich počet vyskočil na 156-tisíc.

Nízky výkon dosahuje šou aj v obchodnej skupine mladších divákov od 12 do 54 rokov. Doterajším maximom bola 3 % sledovanosť a trhový podiel 12 % pri prvej epizóde.

talent, Čítajte aj Jojka sa vyšvihla na vrchol! Najnovšia séria Talentu poriadne prekvapuje výkonom

Televízia Markíza konkuruje Láske na chate svojou reality šou Farma, s ktorou dosahuje takmer dvojnásobné výkony. Štrnástu sériu reality šou odštartovala v pondelok 5. septembra s 270-tisíc divákmi v univerzálnom publiku, doterajším maximom pri epizódach počas pracovných dní bolo 303-tisíc divákov. Viac mal sobotný Duel, ktorý sledovalo 319-tisíc divákov. V obchodnej cieľovej skupine 12–54 dosahuje zatiaľ Farma sledovanosť okolo 4,5 % a trhový podiel nad 22 %.

Televízia Joj uviedla, že očakávala pomalší rozbeh Lásky na chate z dôvodu skoršieho štartu jesennej sezóny a nižšiemu počtu divákov pri obrazovkách kvôli stále teplému počasiu. Zatiaľ tak šou intenzívnejšie žije na sociálnych sieťach, kde diváci komentujú zoznamujúce sa dvojice a kontroverzné správanie súťažiacich.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ