Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvé jesenné sklamanie Markízy? Z jej jedinej seriálovej novinky divácky trhák asi nebude

Výnimočná Nikol má za sebou druhú epizódu a tento štvrtok ju čaká tretia. Sledovanosť však začína výrazne zaostávať za ostatnými titulmi.

15.09.2022 06:00
výnimočná nikol, Foto:
Nový seriál Výnimočná Nikol je súčasťou jesennej ponuky televízie Markíza.
debata
sledovanie televízie Čítajte aj Slovenské obývačky pozor: Bude ešte viac reklamy v televízii? Nový zákon to umožňuje

Už prvá epizóda vysielaná 1. septembra čo to naznačila vo vývoji sledovanosti, keď zaostala za ostatnými, nielen, makrizáckymi seriálmi. Prvú epizód celkovo sledovalo 340-tisíc divákov starších ako 12 rokov. V komerčnej cieľovke síce získala titul jednotky na trhu, no výsledky neboli úplne slávne. Táto epizóda získala v cieľovke 12 – 54 sledovanosť na úrovni 7,8% a trhový podiel 24,2%.

Tvoja tvár znie povedome Čítajte aj Markíza má problém. Jej veľká šou prišla o 200-tisíc divákov

Situácia sa menila počas minulotýždňového štvrtka, keď sa Nikol predviedla v druhej časti. Pomery v slovenských obývačkách sa začali meniť a Jojka po rozkolísanom štarte Nemocnice znova začala naberať na sile a prirodzene zatlačila Markízu nadol. Výkon seriál v cieľovke 12 – 54 klesol na rating 6,1% s trhovým podielom 21,8%. Pri obrazovkách sedelo už len 301-tisíc divákov. Komediálna kriminálka tak medzitýždenne prišla takmer o 40-tisíc divákov.

Andrea Pivarčiová Čítajte aj Ďalšie otrasy v RTVS. Končí hovorkyňa a riaditeľka komunikácie
Nemocnica začína naberať divákov. Foto: TV JOJ
nemocnica, Nemocnica začína naberať divákov.

Jojkárska Nemocnica prilákala 394-tisíc divákov. , pričom aj jej piata premiérová epizóda tejto sezóny mala dosah na viac ako pol milióna divákov, konkrétne až na 529-tisíc (AvRch v CS 12+). V cieľovke 12+ Nemocnica získala sledovanosť na úrovni 8,6% a 21,6% podiel na trhu. Konkurenčný seriál Výnimočná Nikol na Markíze zaznamenal len 16,7 % podiel.

rtvs Čítajte aj V RTVS končí ďalší Rezníkov človek. Zmeny sa zásadne dotknú športu

Zaujímavý súboj sa odohral medzi obom seriálmi v komerčnej cieľovke, v ktorej Nemocnica získala 6,1% s trhovým podielom 20,9%. Oba súperiace seriály získali takmer rovnakú sledovanosť v meranom mladšom publiku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #seriál Nemocnica #seriál Výnimočná Nikol