Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zemetrasenie v RTVS pokračuje. Známe je ďalšie meno nového manažmentu

Novou riaditeľkou Media RTVS sa stala Miriam Kittler.

05.08.2022 15:05
Miriam Kittler Foto:
Novou riaditeľkou Media RTVS sa stala Miriam Kittler.
debata

V utorok 2. augusta oficiálne odštartovalo päťročné funkčné obdobie nového generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja. S jeho nástupom nastávajú prvé zmeny aj na manažérskych pozíciách v spravodajstve a na sekcii programových služieb v televízii aj v rozhlase.

Ľuboš Machaj Čítajte aj Nový šéf RTVS bude rozhodovať aj o osude týchto programových noviniek

Riaditeľkou Media RTVS, dcérskej spoločnosti RTVS, ktorá predáva komerčný priestor verejnoprávnej televízie a rozhlasu, sa od 5. augusta 2022 stala Miriam Kittler. Na pozícii obchodnej riaditeľky vystriedala doterajšieho riaditeľa Igora Slaninu.

Na svoju novú pozíciu v RTVS sa teší. „S Ľubošom Machajom sa poznáme desiatky rokov. Robili sme spolu v Rádiu Twist či v Slovenskom rozhlase a míňali sme sa aj v rámci iných projektov. Vieme sa dopĺňať, dolaďovať vzájomné nápady a čo je pre mňa veľmi podstatné, je medzi nami absolútna dôvera. Môjmu predchodcovi Igorovi Slaninovi by som sa chcela poďakovať za jeho prácu. Latku postavil naozaj vysoko, čo je pre mňa veľkou motiváciou. Verím, že nejakou formou budeme spolupracovať aj naďalej,” povedala nová riaditeľka Media RTVS Miriam Kittler.

Igor Slanina pôsobil na pozícii riaditeľa Media RTVS od septembra 2017. „Media RTVS je vo veľmi dobrej kondícii a ja som rád, že som za uplynulé obdobie mohol byť nápomocný pri jeho napredovaní a skvalitňovaní. Pod mojím vedením sa nám kontinuálne darilo mať vysoké percento vypredanosti reklamného priestoru RTVS. Ďakujem všetkým kolegom za doterajšiu spoluprácu a teším sa na nové pracovné výzvy,“ povedal Igor Slanina.

machaj, ľuboš machaj, Čítajte rozhovor Nový šéf RTVS: Najväčší problém je spravodajstvo, budem ho prioritne riešiť

Ako sme už skôr informovali, zmeny nastali aj na ďalších pozíciách manažmentu RTVS. Od 3. augusta sa novou riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky stala Mária Hlucháňová, ktorá na poste vystriedala Atillu Lovásza. Ten bol vedením spravodajstva poverený po odchode Vahrama Chuguryana a teraz bude opäť viesť sekciu národnostného vysielania.

Riaditeľom sekcie programových služieb televízie sa od 3. augusta stal Vincent Štofaník, ktorý dlhodobo pôsobil v RTVS na viacerých pozíciách a počas ostatných dvoch rokov bol intendantom televízneho okruhu Jednotka. Novým intendantom Jednotky sa stal Vladimír Burianek.

Novým riaditeľom sekcie programových služieb rozhlasu sa od 3. augusta stal Ľuboš Černák. Ten v minulosti pracoval na manažérskej pozícii v Slovenskom rozhlase a počas vedenia Miloslavy Zemkovej viedol sekciu komunikácie RTVS.

Na post riaditeľa sekcie generálneho riaditeľa nastúpi od 13. augusta Matúš Miklošík.

RTVS Čítajte viac Koľko nás stojí RTVS? Aké sú náklady na seriály, zábavné šou, spravodajstvo či šport?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #generálny riaditeľ RTVS #Media RTVS