Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Exodus novinárov a známych tvárí! Ruská štátna televízia zápasí s vlnou výpovedí

Ruská štátna televízia zápasí s odchodmi redaktorov, opúšťajú ju aj známe tváre z obrazoviek, upozornila stanica BBC.

18.03.2022 08:57
debata

Marina Ovsjannikovová, ktorá v pondelok s plagátom odsudzujúcim vojnu na Ukrajine narušila živé vysielanie prvého okruhu televízie, kde dovtedy pracovala, tak nie je jediná, kto sa otáča chrbtom k ruským štátnym médiám. Na tie sa valí kritika za spôsob, akým o ruskej invázii na Ukrajinu informujú.

horná dolná, Čítajte aj Toto by ste nečakali, že padne za obeť nezáujmu. Trápenie Markízy pokračuje...

Ruské médiá tento týždeň napísali, že z prvého okruhu odišla moderátorka a zahraničná spravodajkyňa Žanna Agalakovová. O svojom odchode z kanála NTV potom v utorok informovala moderátorka Lilija Gildějevová, ktorá pre túto televíziu pracovala od roku 2006. Podľa webu Lenta.ru redaktorka informáciu o svojej výpovedi zverejnila až po tom, čo odišla z Ruska. Po 30 rokoch svojho pôsobenia kanál opustil aj spravodajca Vadim Glusker.

servant of people, Čítajte aj Chceli ste to, máte to mať! Seriál, ktorý odštartoval Zelenského politickú kariéru, je na Netflixe

Zo svojho postu v televízii Russia Today (RT) rezignovala Marija Baronovová, šéfredaktorka internetového vysielania, a mnoho ďalších novinárov vrátane tých, ktorí pracovali pre cudzojazyčné vysielanie.

Baronovová tento mesiac BBC povedala, že ruský prezident Vladimír Putin zničil povesť krajiny. Kremeľ si vynucuje, aby sa v médiách o ruskej invázii na Ukrajinu, ktorá začala 24. februára, informovalo ako o „špeciálnej vojenskej operácii“, nie ako o vojne.

na hrane, Čítajte aj Jojka s politickým trhákom! Súboj Danka s Naďom priniesol rekordnú sledovanosť

Provládne médiá tiež napríklad opakujú tvrdenie Moskvy, že ruskí vojaci neútočia na ukrajinské civilné obyvateľstvo, hoci správy z Ukrajiny hovoria o opaku. Vysielanie alebo weby nezávislých médií ruské úrady po začatí invázie zablokovali. Niektoré informačné zdroje potom samy kvôli obavám o bezpečnosť svojich zamestnancov ohlásili prerušenie svojej činnosti v Rusku.

debata chyba
Viac na túto tému: #ruská propaganda #vojna na Ukrajine