Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto by ste nečakali, že padne za obeť nezáujmu. Trápenie Markízy pokračuje...

Ostatné mesiace prinášajú pre trhového lídra poriadne ťažké chvíle. Musí pravidelne meniť program pre divácky nezáujem, toto nezažil už niekoľko sezón.

18.03.2022 07:00
horná dolná, Foto:
Horná Dolná končí na obrazovkách Markízy. Dôvodom je nízka sledovanosť. Nateraz nie je známe, kedy sa vráti.
debata (5)

Všetko sa to začalo ešte počas minuloročnej jesene, keď odštartovala nová televízna sezóna 2021/2022. Spúšťačom prepadov sledovanosti bol príchod jojkárskej Nemocnice, nový lekársky seriál láme rekordy už šesť mesiacov. Proti novinke nemali šancu Sestričky, ktorých výkon klesol o desiatky percent, to isté platí aj pre Hornú Dolnú. Neúspechom skončilo aj uvedenie detskej verzie imitačnej šou Tvoja mini tvár znie povedome.

Sex Education, Čítajte aj Sexuálna inkvizícia a bláznivé zápletky! Lenže hit od Netflixu prvýkrát začal nudiť

Aby toho nebolo málo, minulú jeseň podkúrila Markíze aj RTVS s očkovacou prémiou. Kvôli nej sa menilo vysielanie Superstar, čoho následkom sa krivka skĺzla smerom nadol a vo výsledku siedma séria federálnej verzie ani zďaleka nenapodobnila výkon šiestej sezóny.

na hrane, Čítajte aj Jojka s politickým trhákom! Súboj Danka s Naďom priniesol rekordnú sledovanosť

Problémy pokračovali aj začiatkom januára. Veľkým výkričníkom je reality šou Survivor, ktorá v krátkom čase menila viackrát vysielací slot a momentálne sa bez úspechu vysielania hlbšie vo večernom pásme. Od marca na obrazovky vrátila šou 2 na 1, ktorá zatiaľ nenapĺňa očakávania, to isté platí aj o reality šou Svadba na prvý pohľad. Oba programy stoja proti Nemocnici. Nateraz Markíza najviac funguje pondelňajšia Druhá šanca, dobre sa uviedol Svätý Max a výborne sa darí Let's Dance.

servant of people, Čítajte aj Chceli ste to, máte to mať! Seriál, ktorý odštartoval Zelenského politickú kariéru, je na Netflixe

V roku 2022 zaradila Markíza do piatkového slotu Hornú Dolnú, tú postavila proti jojkárskej Hranici. Podobne ladené seriály akcentujúce na humornú nôtu majú však jedného víťaza. A Markíza to nie je. Štrnásta séria komediálnej stálice sa prepadla na svoje minimá. Nepresiahla ani 200-tisícovú hranicu veľkosti publika. V komerčnej cieľovke 12 – 54 nedosiahla ani 5% rating a 12% podiel na trhu je pre Markízu hlboký podpriemer. Hornej Dolnej robí problémy aj Milujem Slovensko na RTVS, ktoré je dlhodobo jednotkou na trhu.

Teraz prichádza tvrdé rozhodnutie. Horná Dolná končí! A to s okamžitou platnosťou. Tí, ktorí budú čakať tento piatok novú časť, majú smolu. Počnúc piatkom seriál nahrádzajú filmy. Aký bude ďalší osud Hornej Dolnej sa nevie.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Horná Dolná #TV Markíza