Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Chceli ste to, máte to mať! Seriál, ktorý odštartoval Zelenského politickú kariéru, je na Netflixe

Americká spoločnosť Netflix, poskytujúca platené streamovanie filmov a seriálov on-line, opäť zaradí do svojej ponuky ukrajinský satirický komediálny seriál Sluha národa, ktorý pomohol jeho hlavnému predstaviteľovi Volodymyrovi Zelenskému stať sa ukrajinským prezidentom. Informovala o tom v stredu agentúra AFP, citujúc z vyhlásenia Netflixu.

17.03.2022 10:49
servant of people, Foto:
Seriál s Volodymyrom Zelenským je opäť dostupný na Netflixe.
debata

Návrat seriálu, v ktorom sa Zelenskyj neočakávane stane prezidentom Ukrajiny, prichádza v čase, keď sa na adresu tohto bývalého komika, ktorý teraz vedie svoju krajinu v boji proti ruskej invázii, znáša celosvetová vlna chvály a podpory.

„Žiadali ste ho a (seriál) je späť,“ uviedol Netflix na Twitteri.

Sluha národa, ktorého tri série vznikli v rokoch 2015, 2017 a 2019, vykresľuje Zelenského ako učiteľa, ktorý sa nečakane stane prezidentom po tom, ako sa rozšíri videonahrávka, v ktorej sa sťažuje na korupciu.

Seriál sa stal na Ukrajine veľkým hitom a odštartoval Zelenského politickú kariéru. V marci 2018 bola zaregistrovaná rovnomenná centristická strana (SN). Zelenskyj sa ako jej kandidát stal v apríli 2019 novým ukrajinským prezidentom; v druhom kole volieb získal vyše 70 percent hlasov.

Francúzsko-nemecký televízny kanál Arte vysiela Sluhu národa on-line od vlaňajšieho novembra, pričom sa odvoláva na obrovský divácky záujem.

Od začiatku vpádu ruskej armády na Ukrajinu (24. februára) si zabezpečilo vysielacie práva na daný seriál viacero európskych televíznych staníc ako Channel 4 (Británia), ANT1 (Grécko) či Pro TV (Rumunsko). Netflix ho pôvodne vysielal v rokoch 2017 – 2021.

debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Volodymyr Zelenskyj