Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vianoce na Markíze: Bez Popolušky, experiment so Slunce, seno a obľúbené klasiky

Najkrajšie sviatky sú takmer tu a televízie sú si toho dobre vedomé. Opäť po roku si pripravili špeciálnu vysielaciu štruktúru plnú klasík, ktoré diváci milujú a nevedia si bez nich predstaviť Vianoce. Televízia Markíza sa tento rok musí zmieriť s tým, že v ponuke nebude mať divácky valec – Tri oriešky pre Popolušku.

02.12.2021 07:00
mrázik, Foto:
Na Štedrý deň dorazí na Markízu aj obľúbený Mrázik.
debata (3)
tri oriešky pre popolušku, popelka, Čítajte aj V roku 2022 príde zmena! Vojnu medzi Jojkou a Markízou o Popolušku vyhrala RTVS

Preto sa musela tejto situácii prispôsobiť a pripraviť si alternatívny program. A podarilo sa! Tieto Vianoce budú však o čosi iné.

Vianoce sa na Markízu začnú vkrádať už začiatkom sviatočného týždňa. Kým sesterská Doma intenzívne vysiela filmy s vianočnou tématikou od konca novembra, hlavný kanál pôjde na to postupne. Prvé lastovičky sa začnú objavovať od 20. decembra. Pomerne zvláštne pôsobí nasadenie klasických letných komédii Slunce, seno… do sviatočnej ponuky. Prvá časť sa objaví vo vysielaní už 20. decembra, druhé pokračovanie o týždeň neskôr.

red notice, gal gadot, Čítajte aj Ešte nič iné nebolo na Netflixe sledované ako toto! Najdrahší film splnil svoj účel...

O deň neskôr to bude film Posledné Vianoce, nasledovať bude snímka Takmer dokonalé Vianoce. V stredu, 22. decembra, Markíza ponúkne neodmysliteľnú vianočnú klasiku – S tebou mě baví svět. Deň pred Štedrým dňom sa ponuka začne rozširovať. O 17:30 sa objaví Pyšná princezná, večerný program otvorí animovaná komédia pre celú rodinu Piadinôžka, neskôr večer si svoju premiéru odkrúti film Bohovia Egypta.

Štedrý deň

V piatok, 24. decembra, už bude vianočná ponuka Markízy bohatá od samého rána. Deti potešia filmy ako Scooby-Doo a strašidelné Vianoce, Snežná hliadka, Postrach Dennis a Vianoce, Šmolkovia – Vianočná koleda. Krátko po desiatej dopoludnia sa v repríze objaví znova Pyšná princezná, nasledovať bude rozprávka Plavčík a Vratko a znova repríza Piadinôžky. O tretej popoludní si diváci budú môcť pozrieť film Dračia nevesta.

the-sound-of-silence Čítajte aj Čo si pozrieť na streamovacích službách: Sci-fi, vzťahová dráma, šteklivá komédia aj dokument

Hlavný štedrovečerný program sa začne krátko po sedemnástej, keď svoje čary predvedie Perinbaba, o 19:00 sa objavia Oteckovia s vianočným špeciálom a o 19:15 príde na rad kultový Mrázik. Vianoce bez ikonického filmu Pelíšky? Netreba sa obávať, na Markíze sa táto brilantná snímka objaví o 20:55. Tridsať minút pred polnocou je na programe romantická komédia Kráľovské Vianoce.

Vianoce 2021 na Markíze Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
S tebou ma baví svet na Markíze počas Vianoc.

Prvý sviatok vianočný

Prvý sviatok vianočný prinesie hneď ráno reprízu slovenskej klasiky Plavčík a Vratko. Pomerne zaujímavo pôsobí voľba Markízy zreprízovať od 9:20 veľké finále Superstar, pričom slot vyplní až do 12:55, keď sa obrazovkách objaví Princezná ze mlejna. Kto nestihol Perinbabu počas Štedrého dňa, bude mať šancu na reparát o 15:10. To isté platí aj o filme S tebou mě baví svět, ktorý dostane priestor o 17:10.

Sila psa Čítajte aj Nové filmy na Netflixe: Tento týždeň bude silný. Dvakrát skvelý Cumberbatch aj vianočné komédie

Hlavným ťahákom tohto sviatočného dňa má byť veľká premiéra ruského filmu Rozprávková cesta koníka Hrbáčika. Ide o remake slávnej ruskej rozprávky. Prostoduchému farmárskemu synovi sa všetci vysmievajú, no spoločníka nájde v koníkovi Hrbáčikovi s čarovnou mocou. Zvládne tak splniť aj cárove na prvý pohľad neriešiteľné úlohy a získa si srdce princeznej, ktorú si panovník vybral za nevestu. Nasledovať bude takisto premiéra romantického filmu Ples s princeznou. V horskom rezorte Snowden Peak sa chystá oslava 50. výročia jeho založenia. Nikto netuší, že jednou z organizátoriek výročného plesu je skutočná princezná. Carly (Natalie Hall) tu pracuje inkognito, pretože si chce vyskúšať normálny život. Situáciu ale dosť skomplikuje príchod jej kráľovského otca a brata.

Druhý sviatok vianočný

Druhý sviatok vianočný sa na obrazovkách začne sériou detských filmov a repríz z ostatných dní. Už o 6:30 ráno to bude film Leo Da Vinci: Misia Mona Lisa, následne Piadinôžka, O statečném kováři, Popoluška v teniskách. O 13:00 je na programe premiéra rodinnej komédie Lovecká sezóna: Strachopud. Po nej si diváci budú môcť znova vychutnať kultové Pelíšky a o 17:10 Mrázika.

Lost Daughter Čítajte aj Decembrové lahôdky na Netflixe: Tieto filmy sa oplatí vidieť. Aj pre náročnejšieho diváka

Prime-time otvorí filmová premiéra filmu Pokémon: Detektív Pikachu. Záhadné zmiznutie detektíva Harryho Goodmana (Ryan Reynolds) prinúti jeho 21-ročného syna Tima (Justice Smith), aby začal pátrať po tom, čo sa stalo. V pátraní mu pritom asistuje parťák jeho otca, detektív Pikachu. Postupne začnú odkrývať desivý plán, ktorý by mohol zničiť súčasné mierové spolužitie ľudí a Pokémonov. O 22:30 dostane priestor ďalšia premiéra – Poľovačka na Santu. Rozmaznaný bohatý fagan dostane pod stromček zaslúženú nádielku uhlia a okamžite kontaktuje nájomného vraha, ktorý má so Santom raz a navždy skoncovať.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #TV Markíza #televízia Markíza #Vianoce 2021 #Mediaklik