Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Superstar poriadne prekvapila! Jej pozíciu neohrozí presun očkovacej lotérie

Aktuálny ročník speváckej šou sa minulý piatok prehupol do druhej polovice kastingov a sledovanosť nabrala vzostupný trend. Minulotýždňová epizóda dosiahla jeden z najlepších výsledkov v rámci tohtoročnej sezóny.

07.10.2021 07:00
Superstar, Foto:
Superstar má na konte rekordnú sledovanosť v rámci tejto sezóny.
debata
sex/life, Čítajte aj Netflix posunul latku na dno: Keď seriál nemá čo ponúknuť, príde prvoplánový sex

Televízia Markíza oficiálne potvrdila, že so Superstar nebude viac hýbať a zostane v piatkovom slote až do fázy živých prenosov, keď, logicky, sa vysielanie bude musieť zladiť s českou Novou. Skorší návrat do nedeľného hlavného vysielacieho času sa núkal kvôli presunu očkovacej lotérie do sobotného vysielacieho okna. Práve kvôli verejnoprávnemu formátu Markíza len pár dní pred premiérou novej série, narýchlo, presúvala Superstar na piatok.

hra o tróny, game of thrones, drak, drogon, Čítajte aj Najočakávanejší seriál roka 2022 sa predstavuje! Prichádza ohnivá Hra o tróny plná drakov

„Momentálne neuvažujeme o žiadnych programových zmenách. Čo sa týka SuperStar, k zmene vysielacieho dňa môže dôjsť vo fáze živých prenosov, keďže tie sa už musia vysielať súbežne s českou televíziou Nova,“ povedal pre Pravdu PR manažér televízie Markíza Lukáš Kočišek.

Ďalšie čachre s presunom do pôvodného nedeľného slotu zrejme nechce televízia riskovať, keď už spevácku šou etablovala v piatkovom slote, v ktorom sa postupne spamätáva a prináša čoraz zaujímavejšie výsledky sledovanosti. Výnimkou nebola ani minulotýždňová epizóda, ktorá si pripísala rekord v rámci tejto série.

hbo max, hbo, Čítajte aj Slovensko čaká revolúcia v sledovaní televízie! Poznáme detaily príchodu gigantu HBO Max

V strategickej cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla premiérová epizóda v rámci aktuálneho ročníka doposiaľ rekordný rating 8,9% a rovnako aj najvyšší trhový podiel 28,9%. Medzitýždenne si SuperStar z hľadiska ratingu polepšila o 0,7 percentu­álneho bodu a trhový podiel jej narástol o 1,7 percentu­álneho bodu.

SuperStar v čase vysielania výrazne porazila konkurenčné programy, film Hry s ohňom zaznamenal na Jojke v rovnakej cieľovej skupine výrazne nižší trhový podiel 14,1% a šou Milujem Slovensko na Jednotke RTVS dosiahla podiel na trhu 11,2%.

tomáš maštalír, pán profesor, Čítajte aj Tomáš Maštalír: Chcem robiť veci čo najlepšie

Piaty zostrih toho najzaujímavejšieho z kastingov SuperStar si nenechalo ujsť rekordných 480-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, v porovnaní s predchádzajúcou epizódou ide o nárast o 58-tisíc divákov. Hľadanie novej česko-slovenskej speváckej hviezdy malo v čase vysielania dosah až na 881-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Superstar #oseriáloch #televízia Markíza #televízna sezóna 2021/2022