Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia rana pre seriálových fanúšikov: Tento hit to má spočítané a príde skrátená séria

Končí sa éra Teórie veľkého tresku na obrazovkách?

20.11.2023 06:00
mladý sheldon, sheldon, Foto:
Seriál o Mladom Sheldonovi čaká koniec.
debata
Alexandra Dubovská Čítajte aj Šéfka produkcie Markízy: Ďalšia séria Dunaja bude strhujúca, máme však už náhradu. Píšeme aj nový denný seriál, ktorý vystrieda Mamu

Mladý Sheldon čoskoro povie svoje posledné príbehy. Televízia CBS oficiálne potvrdila to, o čom sa šepkalo už dlhší čas. Prvý hraný spin-off Teórie veľkého tresku prichádza do svojho záveru. Pripravovaná siedma séria bude definitívne posledná. Pôvodne mal záver seriálu vyzerať úplne inak. Diváci mali dostať plnohodnotnú rozlúčku a teda až 22-dielnu klasickú sériu. Prišiel však štrajk scenáristov a hercov, ktorý trval bezmála pol roka a produkcia sa zastavila.

druhá šanca, Čítajte aj Markíza v roku 2024: Najočakávanejší seriálový návrat stálice, ktorú Slováci zbožňujú

Pred pár dňami krízový stav sa konečne skončil, podpísali sa dohody a herci a scenáristi sa pripravujú na návrat na pľac. Reštart najväčšej továrne na filmy a seriály a nebude taký jednoduchý. Televízia sa primárne sústreďujú na záchranu aspoň zabehnutých titulov a novinky posúvajú do ďalšej sezóny. Nakrúcanie väčšiny seriálov by sa mohlo rozbehnúť v decembri a po vianočnej pauze kamery pôjdu veľmi rýchlo. Aj napriek veľkej snahe, nové série budú extrémne krátke a vrátia sa až vo februári a na obrazovke budú do mája.

ranč, pocisková, polák, czuczor, madárová, Čítajte aj Jojka v roku 2024: Najväčší seriálový reštart. Chystá frontálny útok proti Markíze. Pokorí ju?

To je aj prípad Mladého Sheldona. Siedma séria bude mať iba 14 častí, ktoré odštartujú 15. februára a veľké hodinové finále je naplánované na 16. mája. Tvorcovia s koncom rátali, pretože kopírujú udalosti z pôvodného seriálu. Záverečná séria ukáže smrť Sheldonovho otca, ktorá sa preňho stala veľkou traumou, ale aj popudom, aby žil svoj život a zasvätil ho štúdiu mimo domovský Texas. Túto fázu Sheldonovho života už tvorcovia mapovať nechceli.

Andrej Danko Čítajte aj Za rozdelením RTVS je dosadenie "našich" ľudí a slúženie SNS a Dankovi, hovorí politológ

Bude to koniec celého univerza? Nie! Streamovacia služba HBO Max, v USA už len Max a štúdio Warner Bros., ktoré vlastní značku Teórie veľkého tresku už pred časom oznámilo, že plánuje nakrútiť ďalší spin-off. Nateraz nie je známe, o čo pôjde. Nedávno showrunner Chuck Lorre sklamal nedočkavých fanúšikov, keď povedal, že prípravy nového seriálu sú na úplnom začiatku a je predčasné čokoľvek hovoriť, navyše štrajk všetky práce zastavil. Nie je vôbec jasné, kedy by sa novinka mohla dostať na obrazovky, no skôr, ako v roku 2025 to nebude.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #Young Sheldon