Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česi nakrúcajú ďalší seriál o chatároch, na Slovensku sa zaradil k prepadákom

Obsadenie nového seriálu je riadnym prekvapením.

09.07.2023 06:00
Chataři ze Švihova Foto:
Záber zo seriálu Chataři ze Švihova.
debata

Česi sú národom chatárov. Vlastnú chatu alebo chalupu na oddych využíva až pätina rodín. Námet, ktorý už nemôže byť Čechom bližší, si po Českej televízii pre svoj seriál zvolila aj skupina Prima.

obrazovka, televízor, televízia, rodina, obývačka, mládež, chlapci, pozeranie, sledovanie Čítajte aj Hľadanie najhoršieho slovenského seriálu pokračuje: Tieto hity sa vyhli veľkej hanbe

Česká televízia priniesla v roku 2021 komediálny seriál Osada, ktorý zožal veľký divácky úspech a bude na jeseň pokračovať v ďalšej sérii. Siahla po ňom aj televízia Markíza, ktorá do adaptovala do slovenskej verzie a priniesla pod názvom Chatári. Slovenská mentalita je však iná. Seriál skončil na okraji diváckeho záujmu a druhú sériu už nebude Markíza adaptovať.

chatári, švidráňová, miezga, Čítajte viac Markíza potichu vyriekla verdikt nad týmto seriálom: Mal to byť hit, napokon to tak nebolo!

Na popularitu chatárčenia stavila aj česká televízia Prima, ktorá začala nakrúcať osemdielny komediálny seriál s názvom Chatári zo Švihova (Chataři ze Švihova). Scenára a réžie sa chopil populárny herec Michal Suchánek, ktorý do seriálu obsadil svojich priateľov, deti svojich priateľov, kolegov i producenta.

Okrem Suchánkových potomkov – dcéry Bereniky a syna Jáchyma, si v seriáli zahrajú aj Linda Rybová a jej deti František a Josefína. Diváci sa môžu tešiť aj na herecké manželské páry Adélu Gondíkovú a Jiřího Langmajera, a tiež Igora Chmela a Janu Janěkovú. Ďalšími chatármi budú Richard Genzer, Milena Steinmasslová, Petr Vršek, Iva Pazderková alebo Petr Kolečko.

Zábery z nakrúcania seriálu Chataři ze Švihova Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Chataři ze Švihova.

Chatári zo Švihova opisujú život a vzťahy chatárov v tunajšej chatovej oblasti. „Myslím, že som to písal z nejakej vypočítavosti, pretože Česi sú chatárčením postihnutí. Vychádzal som z toho, čo poznám, postavy majú reálne predobrazy,“ hovorí Michal Suchánek s tým, že niektoré roly písal hercom na telo.

Do postavy záletníka z Prahy s ryšavou temperamentnou partnerkou obsadil režiséra a scenáristu Petra Kolečka, ktorý je podpísaný aj pod slovenskými seriálmi Iveta, Hrobári či Nový život. Jeho partnerku v seriáli stvárnila Iva Pazderková.

mission impossible, Čítajte aj Toto bude najakčnejší filmový trhák roka: Tom Cruise predvedie šialenú jazdu

„Petr je pre mňa veľký herecký objav. Asi to bude vyzerať, že je mu tá rola písaná na mieru, je tam celkom dosť vecí, ktoré si prežil, ale pravda je taká, že som to písal dávno predtým, než sa mu prihodili,“ prezradil Michal Suchánek. Zaujímavosťou je, že Petr Kolečko sa podieľal na scenári už spomenutého seriálu Osada pre Českú televíziu.

„Obsadenie seriálu Chatári zo Švihova patrí do kategórie prekvapivých. Nie je tak časté, aby Jiří Langmajer hral v tomto type seriálu. Dôvodom je jeho dlhoročné priateľstvo s Michalom Suchánkom a skutočnosť, že sa v seriáli stretáva so svojou ženou Adélou Gondíkovou. Pôvodne bolo v pláne, že budú hrať manželov, nakoniec sme Adéle našli iného manžela,“ uviedol producent Daniel Strejc, ktorý si v seriáli tiež zahral menšiu rolu.

Seriál uvedie Prima na svojej novej streamovacej platforme prima+.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jiří Langmajer #Petr Kolečko #Adéla Gondíková #prima+ #Michal Suchánek #Linda Rybová