Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pre jedného životný štýl, pre druhého nechcený experiment. ČT natáča druhú sériu Osady

Každá postava prešla výraznou životnou zmenou a každá diváka niečím prekvapí.

05.08.2022 06:00
Osada II Foto:
Žiadna z postáv nevstupuje do druhej sezóny Osady tam, kde skončila v prvej sezóne. Divákov prekvapia aj Franěk (Stanislav Majer) a Milan Rubal (Radek Holub).
debata

Osvedčený tandem scenáristu Petra Kolečka a režiséra Radka Bajgara pracuje na pokračovaní úspešného seriálu Osada. Natáčanie desiatich nových epizód je už v plnom prúde, posledná klapka je naplánovaná na október. S na prvý pohľad nesúrodou komunitou chatárov v Záhoří sa diváci Českej televízie opäť stretnú v budúcom roku.

KukačkyII Čítajte aj Úspešné Kukačky dostanú pokračovanie. ČT nakrúca druhú sériu, práva kúpila aj RTVS

Každá postava niečím prekvapí

„Od prvej série uplynuli dva roky, reálne aj v príbehu. Za tú dobu sa udialo mnoho vecí. Žiadna z postáv nevstupuje do druhej sezóny tam, kde skončila v sezóne prvej. Každá prešla výraznou životnou zmenou a každá diváka niečím prekvapí. Ani v druhej sérii nemeníme zámer vytvoriť oddychový a zábavný seriál. Zostanú vtipné, niekedy ľahko absurdné situácie a dialógy z pera Petra Kolečka, zostanú skvelí herci a je tu aj režisér, ktorý si s nimi vie poradiť,“ vysvetľuje dramaturg Josef Viewegh.

zväčšiť Od prvej série Osady uplynuli dva roky, v reále... Foto: ČT
Osada II Od prvej série Osady uplynuli dva roky, v reále aj v príbehu. Víkendovými obyvateľmi Záhoří je však naďalej aj rodina Južanových (Eva Leinweberová a Igor Bareš).

Rovnako ako v prvej sérii, aj v pokračovaní sa môžu diváci tešiť na malebné exteriéry rybníkov pri chatovej osade, kde sa schádzajú známe rodiny Srovnalových (Pavla Beretová a Martin Myšička), Rubalových (Petra Nesvačilová a Radek Holub), Južanových (Eva Leinweberová, Igor Bareš a Filip František Červenka), Krausových (Jana Plodková, Josef Polášek a Karolína Lea Nováková), Rybákových (Ivana Chýlková a Šárka Vaculíková) a páni Kýhos (Tomáš Hanák) a Franěk (Stanislav Majer).

Zdanlivý pokoj starousadlíkov však naruší nová rodina Kociánových (Ivana Uhlířová, Marek Daniel, Karolína Knězů a Tomáš Dalecký), ktorí získali v dedičskom konaní Stýblovu chatu. Do osady, kde sa všetci poznajú a vládne v nej pohoda, tak zavíta rodina, ktorá chatu vlastne nikdy nechcela. Sú otrávení životom a všetko ich štve. Nájdu v Záhoří šťastie?

zväčšiť Zdanlivý pokoj starousadlíkov v druhej sérii... Foto: ČT
Osada II Zdanlivý pokoj starousadlíkov v druhej sérii Osady naruší nová rodina Kociánových. Hlavu rodiny stvárňuje Marek Daniel.

Slovenskú adaptáciu natáča Markíza

Seriál oslovil aj slovenskú televíziu Markíza, ktorá už túto jeseň uvedie na obrazovky novinku s názvom Chatári, ktorý je natáčaný podľa úspešnej českej predlohy. V komunite úplne odlišných ľudí, ktorí majú spoločné len chalupárenie, diváci uvidia viacerých hercov z Hornej Dolnej.

zväčšiť Televízia Markíza uvedie na jeseň nový seriál... Foto: TV Markíza
Chatári Televízia Markíza uvedie na jeseň nový seriál Chatári, ktorý vznikol úspešného českého seriálu Osada.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #české seriály