Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nenápadný, ale o to lepši: Konečne prichádza pokračovanie seriálu o začiatku konca sveta

Streamovacia služba Apple TV+ potvrdila návrat seriálu Invasion. Nedočkaví fanúšikovia sa ho dočkajú 23. augusta.

23.08.2023 06:00
Invasion, Foto:
Druhá séria Invázie odštartuje na Apple TV+ už 23. augusta.
debata

Prvá séria sa vysielala na konci roka 2021. Seriál Invázia pôsobil pomerne nenápadne popri inej ostrej konkurencii. Kto ho však okúsil, rozhodne neoľutoval. Našťastie, televízia tomuto projektu verila a tak schválila aj pokračovanie. Druhá séria prichádza po viac ako roku a pol netrpezlivého čakania. Desaťdielna sezóna vtrhne na Apple TV+ už 23. augusta, finále je naplánované na 23. októbra.

ahsoka, star wars, Čítajte aj Seriálový august: Začiatok konca sveta pokračuje a ďalšie neodolateľné televízne kúsky

Tvorcovia Invázie to vzali z úplne inej perspektívy a vytvorili veľmi zaujímavé, až intímne dielo, ktoré sa počas viacerých epizód dostalo pod kožu každému, kto sa rozhodol, že „podstúpi boj“ proti nepriateľom z vesmíru. Rôzne formy invázie mimozemšťanov sú jedným z najobľúbenejších žánrov, ktoré sa objavujú v televízií alebo na striebornom plátne. Vždy však má, v podstate, rovnakú formu.

streamovacie služby, televízor, ovládač Čítajte aj Tieto seriály skončili s hanbou na chvoste: Hľadanie najlepšieho slovenského pokračuje!

Nepozorovane priletia nepriatelia, prichádza frontálny útok (tvorcovia špeciálnych efektov sa vybúria), vyniknú individuálni hrdinovia, ktorí vždy zachránia celý svet a prichádza happyend. Lenže nový seriál Invasion je iný. V tom najlepšom slova zmysle.

televízia, televízor Čítajte aj Kauza vypnutia českých staníc graduje: Orange žiada ich odstránenie, bitka medzi operátormi pokračuje

Príbeh ukazuje posledný deň Zeme, tak ako ju všetci poznáme. Po celom svete sa dejú rôzne udalosti, výpadky elektriny, výpadky družíc, na povrch padajú ich zvyšky a medzi nimi aj dobré skryté neznáme entity, ktoré nie sú spočiatku odhalené. Prirodzene, po celom svete sa začne šíriť panika. Vlády padli.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Koniec tajnostiam: Markíza odhalila hlavnú jesennú šou. Zabudnite na Superstar alebo Tvár...

Invázia ukazuje neznámych hrdinov roztrúsených po celej Zemi, ktorí sú však kľúčoví pri rozlúštení rôznych záhad okolo mimozemšťanov. Hoci každý príbeh sa odohráva na inom konci sveta, svojím spôsobom sú prepojené a len spolu začnú dávať postupne zmysel a podčiarkujú neraz veľmi dojemné príbehy. V seriáli vystupujú len neznámi herci, to dodáva dej punc dôveryhodnosti, že ide o obyčajných smrteľníkov.

Tvorcovia sľubujú, že nová séria bude ešte viac strhujúcejšia! Avšak nestratí svoje čaro, na ktoré si fanúšikovia zvykli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple TV Plus #seriál Invasion #leto 2023