Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľký návrat epického seriálu: Vizuálne skvostné dielo konečne ponúkne novú sériu

Seriálu Foundation (Nadácia) sa toto leto vráti s druhou sériou. Po takmer dvoch rokoch.

15.06.2023 06:00
Foundation, nadácia, Foto:
Druhá séria Nadácie (Foundation) dorazí už 14. júla.
debata
joj, joj group, Čítajte aj Jojka ide tvrdo proti konkurencii: Novú televíziu spustí nečakane skoro

Dej hovorí príbeh o galaktickom Impériu, ktoré „žije“ a tvrdo vládne už 12-tisíc rokov, lenže čoraz častejšie sa hovorí o prichádzajúcej zmene. To len podčiarkne vedec a matematik Hari Seldon (Jared Harris), ktorý vypočítal nezvratný rozpad Impéria a stáva sa vyvrheľom. Má však dokonalý plán, ako zachrániť zvyšky civilizácie a na základoch starých časov vybudovať novú, lepšiu, múdrejšiu spoločnosť.

Pozrite si prvé zábery z druhej série!

markíza, tv markíza, Čítajte aj Obrovské televízne prekvapenie: Markíza vracia do hry šou, ktorú by len málokto čakal

Nechá sa vyhnať na okraj galaxie, aby na opustenej planéte vybudoval Nadáciu. Impériu vládne tisícky rokov genetická dynastia, teda trojica klonov v rôznych vekových formách. Imperátor Cleon (Lee Pace) nestrpí žiadne kacírske myšlienky o páde ríše. Lenže Seldonov plán je tak sofistikovaný, že ho neprekukli ani cisárske klony a pád Impéria sa postupne rozbieha.

call my agent, vytoč môjho agenta, maštalír, Čítajte aj Jojka chystá niečo veľké: Ohlásila nakrúcanie nového seriálového formátu

Seriál vychádza z rovnomennej knižnej série od Isacca Asimova, ktorý vytvoril obrovské a dokonale prepracované dielo, ktorého sa v minulosti „obávali“ filmoví a televízni tvorcovia. Až napokon Apple TV+ bola ochotná naliať stovky miliónov dolárov do vývoja jeho seriálovej verzie, pod ktorú sa podpísal renomovaný showrunner David S. Goyer.

Druhá séria sa dostaví k divákom už 14. júla. Dej sa začne 130 rokov od udalostí z prvej série, ktorú diváci videli na jeseň 2021. Rozpad Impéria sa začína!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple TV Plus #seriál Foundation