Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza s Jojkou si nič nedarujú! Neustále sa predbiehajú, kto je jednotka na trhu

Prvé týždne novej televíznej sezóny sú o tom istom! Markíza s Jojkou sa bijú o pomenovanie jednotky na trhu v hlavnom vysielacom čase.

14.09.2022 06:00
kriminálka kraj, Foto:
Záber z nového jojkárskeho seriálu Kriminálka Kraj.
debata (1)
sledovanie televízie Čítajte aj Slovenské obývačky pozor: Bude ešte viac reklamy v televízii? Nový zákon to umožňuje

Klasický vyrovnaný súboj sa odohral aj počas minulotýždňovej stredy, keď Markíza spúšťala ďalší jesenný premiérový titul, tentokrát štvrtú sériu Extrémnych premien, Jojka, pre zmenu, stavila na pôvodnú tvorbu a do vysielania vyslala novinku Kriminálka Kraj. Podobne ako v iné dní, tak aj teraz obe komerčné stanice sú jednotkami na trhu. Každá však v inej cieľovej skupine. Opakuje sa tak scenár pri rôznych programoch, keď Markíza so svojimi programami boduje v mladšom publiku, Jojka doháňa resty v univerzálnom.

Andrea Pivarčiová Čítajte aj Ďalšie otrasy v RTVS. Končí hovorkyňa a riaditeľka komunikácie

Úvodná epizóda 4. série Extrémnych premien sa v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 stala najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

rtvs Čítajte aj V RTVS končí ďalší Rezníkov človek. Zmeny sa zásadne dotknú športu

V tejto cieľovej skupine dosiahli Extrémne premeny Slovensko rating 6,6% a trhový podiel 25,9%. Kriminálka Kraj zaznamenal na Jojke v rovnakej cieľovej skupine trhový podiel 18,2% a film Vraždy v Correze na Jednotke RTVS podiel na trhu len 6,1%.

Na príbeh mladého otca dvoch detí Andreja Moravanského, ktorému sa pod vedením kondičného trénera Maroša Molnára podarilo schudnúť až 56 kilogramov, bolo zvedavých celkovo 322-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Tvoja tvár znie povedome Čítajte aj Markíza má problém. Jej veľká šou prišla o 200-tisíc divákov

Jojka však s novou kriminálkou ovládla cieľovke 12+. V univerzálnom publiku divákov vo veku nad 12 rokov si Kriminálka Kraj pripísala prvenstvo spomedzi nespravodajských programov. Zvedavých na ňu bolo 348-tisíc divákov. Prekonala v číslach aj markizácku novinku Výnimočná Nikol, ktorú pri štarte sledovalo 340-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #TV Markíza #Extrémne premeny #seriál Kriminálka Kraj