Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V RTVS končí ďalší Rezníkov človek. Zmeny sa zásadne dotknú športu

Na čele športu končí Matej Hajko, nahradí ho bývalý moderátor z RTVS.

13.09.2022 13:48 , aktualizované: 13:58
debata (6)
Matej Hajko Foto: RTVS
Matej Hajko Matej Hajko

V RTVS prichádza k ďalším personálnym zmenám na manažérskych pozíciách, tentoraz vo vedení športu. Na čele športovej sekcie končí Matej Hajko, nahradí ho Ján Žgravčák.

„Som rád, že sa vraciam do známeho prostredia, medzi známych ľudí, s ktorými som spolupracoval vyše 20 rokov. Šport v RTVS je veľmi silná značka a garancia kvality a verím, že sa bude naďalej modernizovať a prepláva spolu s RTVS do nových moderných vôd. Je to pre mňa veľká výzva, na ktorú som veľmi rád zareagoval pozitívne,“ povedal nový riaditeľ sekcie športu RTVS Ján Žgravčák.

Andrea Pivarčiová Čítajte aj Ďalšie otrasy v RTVS. Končí hovorkyňa a riaditeľka komunikácie

„Päť rokov v RTVS bolo veľmi intenzívnych, a to od vzniku sekcie až po vybudovanie samostatnej športovej televízie. Museli sme nanovo vyskladať kolektív a nastaviť fungovanie v rámci celej sekcie športu. Som vďačný, že všetci moji spolupracovníci tieto procesy a zmeny chápali a vďaka tomu všetko úžasne fungovalo. Všetkým kolegom ďakujem za spoluprácu a za to, že mali zmysel pre celý systém, ktorý sme, športovou terminológiou povedané, chceli hrať na tomto ihrisku,“ povedal Matej Hajko.

Matej Hajko nastúpil na pozíciu riaditeľa Sekcie športu RTVS v januári 2018, kedy telerozhlas viedol Jaroslav Rezník. Jeho úlohou bolo pripraviť a spustiť novú športovú stanicu. Športový okruh RTVS odštartoval na konci roku 2021 po viacerých odkladoch aj kvôli pandémii. Intendantom športu sa stal známy moderátor Marcel Merčiak.

Andrea Fajnorová Čítajte aj Čistky v spravodajstve RTVS pokračujú. Zmena nastáva na čele televíznej časti

Na miesto Mateja Hajka nastupuje ako riaditeľ Sekcie športu Ján Žgravčák, ktorý bol moderátorom spravodajskej relácie Góly – body – sekundy či štúdií k športovým prenosom, niektoré z nich aj komentoval. Z RTVS odišiel na začiatku roka 2019, potom pôsobil ako hovorca automobilky Kia Motors Slovakia.

„Dnes (utorok, 13. septembra) som bol na sekcii športu predstaviť nového riaditeľa, pána Jána Žgravčáka. Ako som predtým deklaroval, chcem sa v manažmente obklopiť ľuďmi, ktorých poznám a s ktorými som v minulosti spolupracoval. Pán Žgravčák má veľmi úspešnú kariéru, prešiel si viacerými pozíciami v rámci RTVS, ako aj v externom prostredí. Myslím si, že bude pre RTVS prínosom. Mnohí ľudia na sekcii športu ho poznajú, čo bolo aj na úvodnom stretnutí vidieť. Samozrejme, ďakujem pánovi Hajkovi za odvedenú prácu. Iste nebolo v danom čase jednoduché spustiť televízny športový okruh. Verím, že nájdeme priestor, aby sme s pánom Hajkom spolupracovali aj naďalej,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Ján Žgravčák Foto: TASR
Ján Zgravčák Ján Žgravčák

Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj si po nástupe do funkcie vybudoval nový manažérsky tím. Riaditeľom sekcie programových služieb televízie sa stal Vincent Štofaník, ktorý bol predtým intendantom televízneho okruhu Jednotka. Tým sa stal Vladimír Burianek. Programové služby rozhlasu vedie Ľuboš Černák.

Pezinok, ŠTS, Kuciak, vražda, pojednávanie, Marek Vagovič Čítajte aj Marek Vagovič bude mať v RTVS vlastnú reláciu

Novou riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky sa stala Mária Hlucháňová, ktorá na poste vystriedala Atillu Lovásza. Ten opäť vedie sekciu národnostného vysielania. Zmeny nastali aj vo vedení televíznej časti spravodajstva a publicistiky. Novou šéfkou sa stala Andrea Fajnorová, ktorá na poste nahradila Petra Nittnausa. Ten sa stal súčasťou tímu spravodajského okruhu :24.

Riaditeľkou sekcie marketingu sa stala Zuzana Ťapáková, obchodnou riaditeľkou dcérskej spoločnosti Media RTVS Miriam Kittler. Zmena nastala aj na poste riaditeľa sekcie generálneho riaditeľa, ktorú obsadil Matúš Miklošík. FInančnou riaditeľkou je Daniela Vašinová.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #generálny riaditeľ RTVS #RTVS Šport