Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšie otrasy v RTVS. Končí hovorkyňa a riaditeľka komunikácie

Zmena nastáva po dvoch rokoch.

14.09.2022 06:00 , aktualizované: 10:40
Andrea Pivarčiová Foto:
Andrea Pivarčiová
debata (2)

Riaditeľka Sekcie komunikácie a hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová končí v telerozhlase k 15. septembru. Vedením komunikácie bude od 16. septembra poverená súčasná riaditeľka sekcie marketingu RTVS Zuzana Ťapáková.

rtvs Čítajte aj V RTVS končí ďalší Rezníkov človek. Zmeny sa zásadne dotknú športu

Andrea Pivarčiová pracovala na pozícii hovorkyne a šéfky komunikácie RTVS dva roky, od júna 2020. Pred nástupom do RTVS bola hovorkyňou ministerstva školstva. Pozíciu hovorkyne zastávala tiež v Slovenskej pošte a Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

„S pani Pivarčiovou sme sa dohodli na ukončení vzájomnej spolupráce. Ďakujem jej za dva roky, ktoré v RTVS odpracovala. Iste to nebolo z hľadiska externej komunikácie jednoduché, RTVS prechádzala zložitým obdobím. Osobne som vnímal, že pod jej vedením bola komunikácia značky RTVS v médiách intenzívnejšia. S pani Pivarčiovou som po príchode do RTVS mal dobrú vzájomnú profesionálnu spoluprácu a nevylučujem ju ani v budúcnosti. Naša dohoda bola z oboch strán veľmi korektná,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

„Mojím kľúčovým cieľom bolo nastaviť komunikačné procesy tak, aby sme proaktívne informovali divákov a poslucháčov o RTVS – o jej programoch, reláciách a osobnostiach a zároveň, aby sme efektívne spolupracovali aj s kolegami z iných médií. Verím, že spolu s mojím tímom sa nám to podarilo a že aj vďaka tomu RTVS získava stále viac divákov a poslucháčov. Práca v RTVS pre mňa osobne bola výnimočná a aj touto cestou ďakujem všetkým kolegom a spolupracovníkom,“ povedala Andrea Pivarčiová.

Andrea Fajnorová Čítajte aj Čistky v spravodajstve RTVS pokračujú. Zmena nastáva na čele televíznej časti

Zuzana Ťapáková sa stala členkou nového manažmentu generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja v polovici augusta. Nastúpila na pozíciu riaditeľky marketingu, kde nahradila Richarda Jajcaya, ktorý sekciu viedol v ére Jaroslava Rezníka. Ťapáková bola od roku 2010 do roku 2013 generálnou riaditeľkou Markízy, predtým v nej bola riaditeľkou marketingu. Neskôr pracovala na ministerstve zahraničia ako externá poradkyňa pre kultúrnu a mediálnu sekciu.

Článok sme aktualizovali o vyjadrenia RTVS.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #hovorca #personálne zmeny #hovorkyňa #generálny riaditeľ RTVS