Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nepríjemný šok: Obľúbený lekársky seriál, ktorý si obľúbili aj Slováci, končí!

Tak toto čakal asi len málokto. Seriál New Amsterdam dostáva stopku!

26.03.2022 07:00
New amsterdam, Foto:
Lekársky seriál New Amsterdam končí! Čaká ho finálna, skrátená piata séria.
debata
Sex Education, Čítajte aj Sexuálna inkvizícia a bláznivé zápletky! Lenže hit od Netflixu prvýkrát začal nudiť

Televízia NBC sa rozhodla ukončiť nakrúcanie svojho prémiového lekárskeho seriálu. Aktuálne sa v USA vysiela druhá polovica štvrtej série. Tvorcovia však dostanú napísať adekvátny koniec. Vznikne ešte piata séria, ktorá bude skrátená, vznikne len 13 častí. Pritom New Amsterdam sa ešte pred rokmi tešil obrovskej popularite. Dokonca po druhej sérii získal obnovenie rovno na tri série. To vôbec nie je bežnou praxou a podarilo sa to iba niekoľkým najväčším hitom.

horná dolná, Čítajte aj Toto by ste nečakali, že padne za obeť nezáujmu. Trápenie Markízy pokračuje...

Všetko nasvedčovalo tomu, že lekárska dráma tu bude s divákmi ešte veľmi dlho, vzhľadom na fakt, že aktuálne tento žáner patrí medzi najsledovanejšie a najobľúbenejšie medzi divákmi. Televízia poriadne prekvapila. Tentokrát v negatívnom slova zmysle.

Padlo rozhodnutie New Amsterdam ukončiť. Aby sa naplnila pôvodná trojitá objednávka, tak piata séria dostala zelenú, no nebude mať klasických 22 častí. Ale fanúšikovia sa s Maxom Goodwinom a jeho tímom rozlúčia v skrátenej podobe.

servant of people, Čítajte aj Chceli ste to, máte to mať! Seriál, ktorý odštartoval Zelenského politickú kariéru, je na Netflixe

Hoci sledovanosť nie je úplne nízka, výkon seriálu postupne klesá. Aktuálne sa priemerne na nové epizódy díva 6,2 milióna divákov s ratingom 0,7. Oproti tretej sérii je to pokles až o 30%. New Amsterdam sa tak umiestnil v druhej polovici rebríčka najsledovanejších programov domovskej stanice. A to je už problém. Televízia, ale aj tvorcovia narazili na vysoké výrobné náklady, spolu s klesajúcou sledovanosťou a ďalšou vidinou poklesu muselo prísť nekompromisné rozhodnutie – seriál sa končí. Ekonomika nepustí.

„Príbeh Maxa Goodwina a jeho nekonečnej oddanosti pacientom v New Amsterdame boli inšpirujúce,“ povedala Lisa Katz, prezidentka Scripted Programming, NBCUniversal Television & Streaming, vo vyhlásení. „Sme veľmi vďační tvorcom – Davidovi Schulnerovi, Peterovi Hortonovi a našim hercom a štábu za ich neuveriteľnú obetavosť, talent a spoluprácu.“

New Amsterdam dobre poznajú aj slovenskí diváci. S úspechom sa vysielal na televízii Doma, nateraz Slováci videli prvé tri série.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #New Amsterdam