Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie Sexu v meste šokovalo! Prvá epizóda ovalila poriadnymi zvratmi

Fanúšikovia kultového seriálu Sex v meste sa konečne dočkali. Minulý týždeň dorazilo nové pokračovanie s názvom And Just Like That (Ako to bolo ďalej). A bol to teda poriadne divoký návrat po jedenástich rokoch.

15.12.2021 07:00
and just like that, sex v meste, Foto:
Prvé dve časti novej kapitoly Sexu v meste poriadne šokovali. Diváci zažili nebývalý rozjazd seriálu.
debata (3)

UPOZORNENIE: Nasledujúci text obsahuje vyzradenie deja prvých epizód.

Od začiatku príprav novej kapitoly životných osudov hlavných postáv bolo jasné, že sa nakrúcania nezúčastní Kim Cattrall alias Samantha Jones. Táto postava priniesla do seriálu a dvoch filmov neopakovateľné čaro. Lenže pre osobné konflikty so Sarah Jessicou Parker (Carrie) odmietla úvahy o tom, že by vo svojich 65 rokoch opäť stvárnila dračicu Samanthu. To bolo pre fanúšikov veľmi smutná správa, no tvorcovia sa museli s jej absenciou vysporiadať. A riešenie sa našlo!

sarah jessica parker, and just like that, sex v meste, Čítajte aj Nový Sex v meste je plný potenciálu! Je opäť vtipný, úderný a poriadne šokujúci

Kým však streamovacia platforma HBO Max (u nás HBO GO) odpremiérovala prvé dve časti minulý štvrtok, internetom brázdili rôzne domnienky, ako by to malo celé dopadnúť. Vedelo sa, že v prvej časti nastane smrť. A skalní diváci boli v neistote, či by si tvorcovia trúfli „odpraviť“ Samanthu na druhý svet.

farma 13 Čítajte aj Top sledovanosť za štyri roky! Kontroverzne vnímané finále Farmy trhalo rekordy

Nakoniec už prvé sekundy úvodnej epizódy začali chrliť informácie, na ktoré všetci čakali. Samantha žije, no priateľstvo medzi Carrie, Mirandou a Charlotte sa skončilo. Carrie viac nechcela, aby ju zastupovala ako knižnú autorku, čo Samanthu nesmierne urazilo. Odsťahovala sa do Londýna a so všetkými nekompromisne prerušila kontakty. Scenáristi sa nebáli vsunúť reálne problémy herečiek do deja a zaujímavo sa s nimi vysporiadali. Zároveň podčiarkli fakt, že žiadne priateľstvo nemusí trvať večne.

Skalní fanúšikovia ťažko strávili fakt, že na... Foto: HBO Max
and just like that, sex v meste, chris noth, Skalní fanúšikovia ťažko strávili fakt, že na konci prvej epizódy zomrel pán Božský (Chris Noth) a idylka s Carrie (Sarah Jessica Parker) sa skončila.

A to isté platí aj šťastnom konci. Zápletka so Samanthou bola vyriešená hneď v úvode prvej časti, všetkým začínalo byť jasné, kto by mohol na jej konci zomrieť. Bol to pán Božský (Chris Noth). Ten dostal infarkt po tréningu a Carrie ho našla v sprche. Osudová láska dostala svoju bodku. Následne druhá epizóda bola mimoriadne smutná. Čo je v tomto seriáli netradičné. Hoci aj v minulosti sa preberali náročnejšie témy, vždy sa obracali na humor. Posledná rozlúčka s Božským bola emotívna a zároveň dávala bodku za „starou“ Carrie.

inkognito, silvester, Čítajte aj Silvester a Nový rok na Jojke: Žiadne prevratné zábavné novinky nečakajte

Do bodky sa naplnila pointa toho, prečo sa Sex v meste vrátil. Začína sa úplne nová kapitola životov a situácií, ktoré postavy určite nečakali, že ich zažijú tak skoro. Ďalšia osmička epizód, ktoré divákov čakajú v rámci prvej série, prinesie opäť veľa povestného humoru, sexuálnych narážok a najmä hľadanie lásky pre Carrie.

Pozrite si najnovší trailer k pokračovaniu prvej série!

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Sarah Jessica Parker #Sex v meste #Chris Noth #Kim Cattrall #HBO Go #HBO Max #And Just Like That