Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Top sledovanosť za štyri roky! Kontroverzne vnímané finále Farmy trhalo rekordy

Televízia Markíza v sobotu večer ukončila trinástu sériu Farmy veľkým priamym prenosom a rozhodlo sa o víťazovi. Mnohí diváci sa nevedia zmieriť s vyhláseným víťazom, na sociálnych sieťach hovoria o podvode.

15.12.2021 07:00
farma 13 Foto:
Výhru vo výške 75-tisíc eur si napokon odniesol Mesut (vpravo).
debata
inkognito, silvester, Čítajte aj Silvester a Nový rok na Jojke: Žiadne prevratné zábavné novinky nečakajte

Kameňom úrazu sa stala posledná – rozhodujúca – otázka vo vedomostnom dueli. Mimoriadne vyrovnaný boj medzi Mesutom a Evou rozhodla práve táto otázka, ktorá sa týkala odliateho zvona, ktorý bol súčasťou najväčšej stavby – zvonice – v histórii Farmy.

and just like that, sex v meste, Čítajte aj Pokračovanie Sexu v meste šokovalo! Prvá epizóda ovalila poriadnymi zvratmi

Mnohí fanúšikovia z tábora Evy si myslia, že otázka bola zle naformulovaná a súťažiaca sa splietla a uviedla možnosť B, teda 40 kg, pričom Mesut dal možnosť C – 35 kg. Hľadala sa správna odpoveď na váhu zvona. Moderátorka večera Evelyn vyhlásila na víťaza Farmy 13 práve Mesuta a nad celým priamym prenosom a samotnou Farmou sa objavil nepríjemný tieň podozrenia, že víťaz nebol vyhlásený právom. A práve preto je sobotný prenos vnímaný veľmi kontroverzne a je výstrahou pre televíziu, aby si v budúcnosti lepšie posvietila na jasné znenie otázok.

FANTASTIC BEASTS: THE SECRETS OF DUMBLEDORE Čítajte aj Fantastické zvery opäť prichádzajú! Pozrite si nový trailer so slovenským dabingom

Aj napriek tomu finálový prenos trhol všetky rekordy sledovanosti za ostatné roky! V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 išlo o najsledovanejší program dňa s rekordným ratingom 9,6% a vysoko nadpriemerným trhovým podielom 26,2%.

Farma si hravo poradilo aj s finále šou Česko Slovensko má talent zaznamenalo na Jojke v rovnakej cieľovej skupine trhový podiel 17,9% a šou Záhady tela na Jednotke RTVS podiel na trhu 7,2%. Zároveň išlo o najsledovanejšie finále Farmy od roku 2017. Talent potvrdil svoj najslabší výkon, aj napriek tomu, Jojka budúci rok prinesie desiatu sériu.

silvester markíza 2021, adela, silvester, Čítajte aj Silvester a Nový rok na Markíze: Klasický zostrih zábavy a premiéra českej komédie
Kompletná zostava trinástej série Farmy sa... Foto: TV Markíza
farma 13, Kompletná zostava trinástej série Farmy sa zišla na sobotnom finále.

Zápolenie trojice najúspešnejších farmárov obzvlášť zaujalo mladé ženy vo veku od 15 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania šou zabezpečili trhový podiel 47,9%. Tohtoročná Farma sa niesla v znamení dobrodružstva, náročnej práce na statku, drsných životných podmienok a návratu ku koreňom, rozprávkovú výhru vo výške 75 000 eur si napokon v napínavých finálových disciplínach vybojoval súťažiaci Miroslav „Mesut“ Debnár.

jozef mak, david hartl, Čítajte aj Silvester a Nový rok na RTVS: Najkvalitnejšia ponuka spomedzi všetkých staníc?

Jeho záverečnú cestu k víťazstvu si nenechalo ujsť v rámci tohto ročníka taktiež rekordných 501-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom aj v tejto univerzálnej cieľovej skupine Farma výrazne porazila konkurenčné programy.

Vzhľadom na úspech Farmy 13, ktorá bola stabilne v čase vysielania jednotkou na trhu, nie je prekvapením, že Markíza bude v nakrúcaní pokračovať. Na jeseň 2022 sa objaví už štrnásta séria.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #televízia Markíza #Farma 13 #televízna sezóna 2021/2022