Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálové hity zažívajú ťažké časy! Chicago Fire opustila neodmysliteľná postava

Táto televízna sezóna, ktorá odštartovala iba v septembri je opäť niečím výnimočná. Avšak v tom zlom slova zmysle. Seriáloví fanúšikovia prichádzajú o svojich obľúbených hrdinov. A týka sa to najmä zabehnutých hitov, na ktoré sú dlhé roky zvyknutý.

24.11.2021 07:00
chicago fire, jesse spencer, Foto:
Herec Jesse Spencer opustil seriál Chicago Fire po desiatich rokoch.
debata
nemocnica, pocisková, autner, czuczor, Čítajte aj Pripravte sa na rozlúčku s obľúbenými programami! Poznáme presné dátumy...

Koncom októbra museli diváci seriálu Chicago Fire, ktorý dobre poznajú aj slovenskí diváci, prehltnúť horkú pilulku, keď po desiatich rokoch dal všetkým zbohom obľúbený herec Jesse Spencer alias kapitán Matthew Casey. Práve on bol jednou z pôvodných postáv, ktoré boli súčasťou seriálu od jeho úplne prvej epizódy a zotrval tam, bez prestávky, až doteraz. „Osudná“ sa mu stala nedávno začatá desiata séria ohnivého hitu.

markíza, televízia markíza, logo, markíza, Čítajte aj Markíza má v talóne veľké prekvapenie! Chystá vianočné časti seriálových hitov

Bol to však dobrovoľný odchod. Herec požiadal tvorcov, už na konci deviatej série, aby rátali s tým, že chce Chicago Fire opustiť. Rozbehli sa tak rokovania, aby ešte nejaký čas v deji zotrval, nech mu scenáristi stihnú napísať adekvátny koniec, ktorý by uspokojil aj fanúšikov. Navyše seriál sa blížiť k veľkému míľniku v jeho existencii. Práve počas najnovšej série bola odvysielaná neuveriteľná epizóda s poradovým číslom 200.

A počas nej sa s divákmi obľúbený herec rozlúčil. Tvorcovia dopriali Caseymu happyend, nekonala sa žiadna tragická bodka. Navyše si nechali dokorán otvorené dvere na jeho prípadný návrat, ktorý nevylučuje ani herec. Pre tento moment však Jesse Spencer odchádza z obrazoviek.

Red Notice1 Čítajte aj Netflix zaplatil najväčšie hviezdy a toto je výsledok...

"Uvedomil som si, že účinkujem v televíziách už veľmi dlho. Zrátal som to a myslím si, že tento rok je to môj osemnásty,” zauvažoval Spencer. "Zavolal som showrunnerovi a oznámil som mu túto správu. Povedal som, že je načase opustiť seriál a súhlasil, že by sme mali Caseyho dostať aspoň k 200 epizóde. Bolo to ťažké rozhodnutie, pretože seriál sa mi od začiatku páčil, ale sú ďalšie veci, ktorým by som sa chcel v budúcnosti venovať, a je tu rodina, o ktorú sa musím starať, a 18 rokov je dlhá doba.”

Jesse Spencer účinkoval osem rokov v seriáli Dr.House a po jeho konci plynulo prešiel do novinky Chicago Fire. Podľa jeho slov si teraz potrebuje oddýchnuť, avšak neopúšťa Chicago, zostáva aj s rodinou žiť v tomto meste, kde prebieha aj nakrúcanie. Preto sľubuje, že ak to raz bude možné a nastane ten správny čas, vie si predstaviť, že by sa v seriáli ešte objavil.

Spencer film Čítajte aj Filmy, na ktoré diváci tento rok budú márne čakať. Do kín nedorazia!

Toto je tretí veľký odchod hlavnej postavy zo seriálu. Len pred pár týždňami sa fanúšikovia museli zmieriť s odchodom herca Marka Harmona alias agenta Gibbsa zo seriálu NCIS. Ten ukončil svoje účinkovanie po štyroch častiach 19. série. Podobne ako Spencer, bol súčasťou seriálu od jeho prvej epizódy. Aj v tomto prípade boli tvorcovia milosrdní a Gibbsa nezabili a dopriali mu zaslúžený dôchodok a dúfajú, že sa v budúcnosti do seriálu ešte vráti.

Daniel Radcliffe Čítajte aj Herci z Harryho Pottera sa opäť stretnú v Rokforte. Chystá sa veľká akcia pre fanúšikov

Smútili aj fanúšikovia seriálu Doktori (The Resident). Ten na začiatku piatej série opustila mimoriadne obľúbená herečka Emily VanCamp, ktorá stvárňovala hlavnú ženskú postavu Nic Nevin. Herečka požiadala tvorcov o odchod, keďže v reálnom živote stala mamou a chcela sa venovať už iba rodine. Jej koniec nebol šťastným. Scenáristi nemali inú možnosť, len Nic zabiť počas tragickej autonehody. Rozlúčková epizóda patrila medzi najsilnejšie vôbec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Chicago Fire