Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Chudobní príbuzní! Herci zo seriálu, ktorý sledujete na Jojke, nezarábajú horibilné sumy

Televízia FOX je skúpa na výšku honorárov pre svojich seriálových hercov. Aj napriek tomu, že jej zabezpečujú obrovské zisky. Reč je, napríklad, o seriáli 911, ktorý dobre poznajú aj Slováci z vysielania Jojky. Akčný hit sa vysiela po celom svete a domovskej stanici zarábajú milióny. Ich honoráre sú pomerne smiešne.

28.11.2021 07:00
911, seriál 911, oliver stark, ryan guzman, Foto:
Pozná ich celý svet, ich honoráre v seriáli 911 patria medzi nízke.
debata
superstar, Čítajte aj Superstar čaká ďalšia zmena! Prichádza finále a spevácka šou sa presúva na...

V čase, keď sa televízie predbiehajú vo výške obrovských súm, ktoré sú ochotné zaplatiť hviezdam len preto, aby boli súčasťou ich projektov je odtajnenie honorárov hitu 911 doslova smiešne. Všetko sa to začalo rokovaním herečky Angely Bassett alias Atheny Grantovej, ktorá trvala na značnom zvýšení platu. Bassettová, ktorá kedysi získala nomináciu aj na Oscara je jedným z najzvučnejších mien v seriáli a aby si televízia zabezpečila jej ďalšie účinkovanie pristúpila na jej podmienky. Na tomto „zvýšení“ sa zviezli aj jej hereckí kolegovia, všetci sa môžu tešiť na 25% prilepšenie.

skupina markíza, markíza group, Čítajte aj Markíza v roku 2022: Televízia velí do útoku, chystajú sa veľké novinky!

911 koncom septembra tohto roka vstúpila do piateho roku vysielania a je jasné, že tento akčný hit v najbližších rokoch určite sa neskončí, preto je potrebné, aby pôvodné obsadenie zostalo zachovaná, čo najdlhšie. Seriálová Athena si najnovšie pripíše 450-tisíc dolárov za jednu epizódu. Každý rok sa nakrúti 18-dielna séria, herečka si príde na mimoriadne slušný balík. Týmto krokom sa priblíži k najlepšie plateným seriálovým herečkám.

RTVS šport, šport, televízia šport, Čítajte aj Po niekoľkých odkladoch je to tu! RTVS spúšťa štvrtý okruh, štartuje nová športová televízia

Avšak stále jej honorár je na míle vzdialený vybraným megahviezdam. Napríklad Jennifer Aniston a Reese Witherspoon dostávajú až milión dolár za jednu epizódu hitu The Morning Show. Pričom jedna séria má len desať častí. Herečka Ellen Pompeo zo seriálu Klinika Grace (Grey's Anatomy) dostáva za jednu časť takmer 600-tisíc dolárov. Vybrané hviezdy Teórie veľkého tresku dostávali taktiež milión za epizódu.

Italy Rome Film Fest Eternals Photo Call Čítajte aj Slávne herečky, ktoré majú slovenských predkov. Vedeli ste to o nich?

Herec Peter Krause ako mužský líder 911 si od piatej série pripíše na účet 300-tisíc za jednu epizódu. Tu sa výpočet atraktívnych honorárov končí. Je viac ako prekvapujúce, že ostatné obsadenie hercov doteraz zarábalo pomerne absurdnú sumu v pomere na úspech seriálu. Herci Oliver Stark alebo aj Ryan Guzman, ktorí priťahujú najmä ženskú časť publika, po novom, zarobia len 80-tisíc dolárov za epizódy. Ich honoráre idú hore taktiež o 25%. Ak 911 dostane aj šiestu sériu, tak si konečne siahnu na pomyselnú 100-tisícovú hranicu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #seriál 9-1-1