Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza v roku 2022: Televízia velí do útoku, chystajú sa veľké novinky!

Na rok 2022 sa vo veľkom chystá aj trhový líder – televízia Markíza. Nasledujúci televízny rok bude mimoriadne bohatý a aj iný. Kým ostatné sezóny boli vždy stávkou na istotu a stanica „otáčala“ len overené televízne seriály a veľké ťažiskové šou, nadchádzajúce obdobie bude v znamení príchodu väčšieho množstva nových formátov.

25.11.2021 07:00
debata (9)
nemocnica, pocisková, autner, czuczor, Čítajte aj Pripravte sa na rozlúčku s obľúbenými programami! Poznáme presné dátumy...

Ťažká jeseň

Tohtoročná jeseň bola pre Markízu pomerne ťažká, keďže jej overené stálice stratili dych a bez rozdielu im klesla sledovanosť, či už viac alebo menej. Najväčší prepad má na konte Horná Dolná a Sestričky. Negatívnym prekvapením bol aj výkon Superstar. Kým minuloročná séria trhala rekordy sledovanosti na úrovni 12 – 13%, tento rok sa motá okolo 7 – 8%. S poklesom sa musel zmieriť aj Pán profesor, hoci s nie takým veľkým. Stále je najúspešnejším projektom ostatných rokov. S novou „štandardnou“ sledovanosťou sa museli zmieriť aj Oteckovia, keď ich výkon sa, po novom, ustálil na nižších hodnotách, len okolo 6% v komerčnej cieľovke.

Zrejme aj preto plány Markízy na rok 2022 vyzerajú omnoho odvážnejšie, je to aj z núdze cnosť. Je evidentné, že vybrané dlhodobé tituly sú na konci so silami a nastal najvyšší čas uviesť novinky, ktoré by ich mohli časom úplne nahradiť. Navyše preferencie divákov sa začínajú výraznejšie meniť a žiadajú si aj iný typ programov a nie neustále rotovanie rovnakých formátov.

Na jeseň sa vráti Tvoja tvár znie povedome so... Foto: TV Markíza
tvoja tvár znie povedome, Na jeseň sa vráti Tvoja tvár znie povedome so siedmou sériou a novou celebritnou zostavou.

Spoznajte tri veľké seriálové novinky!

Už na jar 2022 by sa mali divákov predstaviť hneď tri seriálové novinky. Markíza staví na mix humoru a drámy, teda presne to, čo dnes letí. Navyše všetky seriály vznikajú na základe zahraničnej predlohy.

Prvou novinkou je komediálny seriál Šťastní vs. Šťastní. Ide o adaptáciu úspešného ruského komediálneho seriálu The Ivanovs vs. The Ivanovs (Ivanovy-Ivanovy) o dvoch rodinách s rovnakým priezviskom, ale úplne odlišným sociálnym statusom. Jedni Šťastní sú bezstarostní boháči, druhí Šťastní trú biedu. Pri pôrode im omylom vymenili synov a teraz, po 16-tich rokoch, sú donútení, aby sa obe rodiny spoločne nasťahovali pod strechu bohatých Šťastných.

markíza, televízia markíza, logo, markíza, Čítajte aj Markíza má v talóne veľké prekvapenie! Chystá vianočné časti seriálových hitov

Druhou novinkou je lekárska dráma s názvom DOC. Markíza stavila na adaptáciu úspešného talianskeho seriálu DOC – Nelle tue mani. V hlavnej úlohe sa predstaví Ján Koleník v nezvyklej hereckej polohe. Stvárni arogantného lekára, pre ktorého sú pacienti len čísla. Avšak po nečakanej nehode stráca spomienky na ostatných 12 rokov a začína sa preňho úplne nový život, aj so zmenenou osobnosťou a vzťahmi.

Pod tretiu seriálovú novinku sa ako scenáristka podpíše obľúbená autorka knižných bestsellerov Evita Twardzik. Pod jej taktovkou sa adaptuje francúzsko-belgický seriál HPI: Haut Potentiel Intellectuel. Príbeh sa bude točiť okolo upratovačky pracujúcej na policajnej stanici. Jedného dňa neodolá svojmu nutkaniu a prepíše na tabuli poznámky k aktuálnemu prípadu, čo policajtom výrazne pomôže pri vyriešení zločinu tým, že upriami ich pozornosť na skutočného páchateľa. Ukáže sa, že táto obyčajná upratovačka je žena s IQ 160, čo jej ale život paradoxne skôr komplikuje, pretože má veľký problém s počúvaním autorít a slušným správaním.

Pán profesor má potvrdenú 4. sériu. Foto: TV Markíza
pán profesor, tomáš maštalír, gabika marcinková, Pán profesor má potvrdenú 4. sériu.

Pokračujú aj seriálové stálice

Dobrou správou je, že aj napriek poklesu sledovanosti, budú pokračovať aj overené stálice aj v roku 2022. To, že Pán profesor dostal štvrtú sériu nie je prekvapenie, keďže je stále na vrchole. Pomerne prekvapujúco pôsobí ďalšia séria Sestričiek, tie čaká piata sezóna, pričom štvrtá séria stratila tretinu publika, keďže nedokázala konkurovať jojkárskej Nemocnici.

Nové časti má isté aj Horná Dolná. Neodmysliteľnou súčasťou podvečerov v roku 2022 budú aj Oteckovia. Premiérovej sezóny sa dočkajú aj Susedia. Druhej série sa dočká aj komediálne prekvapenie z roku 2021 – Najhorší týždeň môjho života.

O ďalší osud Sestričiek sa netreba báť, piata... Foto: TV Markíza
sestričky 4, sestričky, O ďalší osud Sestričiek sa netreba báť, piata séria dostala zelenú.
ultimátum, ján koleník, Čítajte aj Jojka ukázala prvé zábery z dychberúcej minisérie! Takto vyzerá Ultimátum s Koleníkom

Na obrazovky sa vracia tanečná šou!

V roku 2022 sa diváci môžu tešiť, tradične, na dve ťažiskové šou. Na jar sa na obrazovky vráti tanečná šou Let's Dance, po päťročnej pauze. Na jeseň bude pripravená siedma séria imitačnej šou Tvoja tvár znie povedome.

Televízia avizuje vznik ďalšej detskej verzie tejto šou, aj napriek tomu, že prvé vydanie sa stalo najväčším prepadákom tejto jesene. Nasledujúci rok si televízie dá pokoj od talentových šou a spoľahne sa celebritné vody, v ktorých bude loviť účinkujúcich. Najmä návrat Let's Dance je mimoriadne príjemnou zmenou.

Rakúsko, protest, Viedeň Čítajte aj Tisícky cien a aj rodinný dom! Rakúsko spustilo vlastnú očkovaciu lotériu

Nebudú chýbať reality šou, filmy a seriály

Neodmysliteľnou súčasťou vysielania aj počas budúceho roka budú reality šou. Nebude chýbať 14. séria Farmy, vrátia sa s treťou sériou Extrémne premeny, ale aj Svadba na prvý pohľad. S novými epizóda bude pokračovať šou 2 na 1, Dobre vedieť!, Chart Show. Veľkými novinkami bude premiéra šou Lego Masters a Survivor Česko a Slovensko.

Z filmov bude mať premiéru česká komédia Denník moderného fotra, Najväčší dar, ale aj film Známi neznámi. Zo zahraničných hitov sa na obrazovky Markízy prirúti Spider-man: Návrat domov, Jumanji: Ďalší level, Wonder Woman 1984, Charlieho anjeli, Posledný výstrel alebo séria filmov After. Zo zahraničných seriálov sa diváci môžu tešiť na nové série hitov Dobrý doktor, New Amsterdam, NCIS alebo Chicago Fire.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízia Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #rok 2022 #Mediaklik