Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Superstar čaká ďalšia zmena! Prichádza finále a spevácka šou sa presúva na...

Tohtoročná sezóna Superstar na Slovensku nemá na ružiach ustlané. S nadchádzajúcimi finálovými kolami sa šou vracia do svojho pôvodného nedeľného slotu, kde sa mala vysielať už od začiatku.

26.11.2021 07:00
superstar, Foto:
Pozor! Finálové prenosy Superstar sa budú vysielať v nedeľu večer, spevácka šou sa sťahuje z piatkového slotu.
debata
skupina markíza, markíza group, Čítajte aj Markíza v roku 2022: Televízia velí do útoku, chystajú sa veľké novinky!

Lenže začiatkom septembra, pár dní pred premiérou prvej epizódy aktuálnej sezóny, Markíza narýchlo musela zmeniť plány a už nastavenú jesennú vysielaciu štruktúru rozbiť. Dôvod bola očkovacia lotéria, ktorá v tom čase obsadila nedeľný slot a stala sa najväčším diváckym trhákom roku 2021. Trhový líder nemohol riskovať, že nová sezóna Superstar pohorí, bolo jasné, že proti verejnoprávnemu formátu nemá šancu. Hľadanie speváckej hviezdy sa presunulo na piatok – pomerne netradičný slot, Markíza etablovala pre ťažiskové šou nedeľné okno.

Superstar, po enormnom úspechu predchádzajúcej série, mala mať našliapnuté na zopakovanie prechádzajúceho úspechu. O to viac Markíza overenému formátu verilo, že dokonca sa zmenilo vysielanie. Superstar sa na Markíze dlhoročne vysielala v rámci jarnej sezóny. Tento rok priniesol aj v tomto smere zmenu a talentová šou si vyskúša jesennú sezónu. No zdá sa, že jarné vysielanie spojené s nepriaznivým počasím a teda publikom priklincovaným pred televízormi, viac Superstar svedčalo.

jursky svet Čítajte aj Dinosaury sú späť! Pozrite si päťminútový úvod k novému filmu Jurský svet: Nadvláda

Sledovanosť aktuálnej sezóny sa stabilne pohybovala na pomerne vlažných hodnotách, v porovnaní s minulou sériou a to len okolo 7% v komerčnej cieľovke a neochvejne sa motá pod 400-tisícovou hranicou. Ukázalo sa, že vrátiť Superstar po ročnej pauze do vysielania nebol dobrý nápad a tento formát potrebuje dva a viac ročnú pauzu, aby si vydýchol a spolu s ním aj diváci.

Nič to nemení na tom, že Markíza intenzívne promovala piatkové vysielanie, aby umocnila túto zmenu. Teraz, keď šou prišla do finále a čakajú ju štyri záverečné prenosy, prichádza ďalšia zmena. Tá je však prozaickejšia ako samotný presun kvôli očkovacej lotérii. Markíza musí zladiť živé prenosy so sesterskou Novou a tá celú jeseň vysielala v nedeľu. Navyše celá séria sa primárne nakrúcala v Čechách a posledné kolá sa budú nakrúcať v Prahe.

nemocnica, pocisková, autner, czuczor, Čítajte aj Pripravte sa na rozlúčku s obľúbenými programami! Poznáme presné dátumy...

Takže, tento piatok Superstar nečakajte. Objaví sa až v nedeľu, 28. novembra. Novinkou finále bude moderátorka, tento post minulý rok absentoval. Tejto úlohy sa ujme česká speváčka Ewa Farna.

Ewa Farna je vernou diváčkou SuperStar a na svoju novú výzvu sa už veľmi teší: „Práve sa vysiela 10. ročník SuperStar, ja tento rok oslavujem svoje 15. výročie na scéne. Keďže aj porotcovanie v SuperStar bolo súčasťou môjho vývoja a veľký zážitok, rozhodla som sa byť nostalgicky súčasťou tohtoročnej jubilejnej série, ktorú sledujem. Štyri finálové živé prenosy budú pre mňa výzvou iného druhu a teším sa na emócie, ktoré určite prinesú.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #finále #sledovanosť #Superstar #TV Markíza #televízia Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #Mediaklik