Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slávne herečky, ktoré majú slovenských predkov. Vedeli ste to o nich?

Pozrite si video o herečkách, ktorým v tele koluje aj slovenská krv.

26.11.2021 06:00
Italy Rome Film Fest Eternals Photo Call Foto: ,
Herečka Angelina Jolie má slovenské korene.
debata (4)

Mali slovenské korene a ktovie, či o tom vôbec vedeli. My to ale vieme veľmi dobre a môžeme sa tým pochváliť.

Lizabeth Scott, vlastným menom Ema Matzo bola americká herečka so slovenskými koreňmi. Podľa viacerých zdrojov jej rodičia boli Rusíni. Preslávila sa ako jedna z najkrajších tvárí filmu noir v 40. a 50. rokoch. Hrala napríklad s Elvisom Presleym v muzikáli Loving You. Zomrela v roku 2016. Ako vyzerala, uvidíte v našej fotogalérii alebo na záberoch z jej filmov vo videu nižšie.

Slávna hviezda amerického nemého filmu vystupujúca pod pseudonymom Pola Negri(vlastným menom Apolonia Chalupec), mala tiež korene na Slovensku. Hoci sa narodila a vyrastala vo veľmi chudobných pomeroch v Poľsku, jej otec bol drotár Ján Chalupec, ktorý sa narodil v slovenskej obci Nesluša. Bola prvou európskou herečkou, ktorá uspela v Hollywoode.

Svetové herečky slovenského pôvodu Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Promo fotografia Lizabeth Scott so slovenskými...

Známa herečka Jessica Biel má tiež trochu slovenskej krvi, jej predkovia pochádzali od Žiliny.

Hoci Audrey Hepburnová, vlastným menom Audrey Kathleen Ruston, sa narodila v Belgicku, jej predkovia pochádzali zo Slovenska. Presnejšie, jej stará mama Anna Welsová sa narodila v dedinke Kovarce, ktorá dnes spadá pod okres Topoľčany. A pozrite, kam to jej vnučka až dotiahla! Celý svet si ju pamätá vďaka filmom ako Raňajky u Tiffanyho či Prázdniny v Ríme, za ktorý získala Oscara.

A BOY CALLED CHRISTMAS Čítajte aj Filmová nálož na Netflixe: Ďalší vianočný príbeh, oscarová herečka s modrinami aj unikátna sklárska šou

A v súčasnosti najznámejšou herečkou, ktorá má slovenské korene, je Angelina Jolie. Jej pradedo Juraj Vojtko pochádzal z Košíc. Koncom 19. storočia sa presťahoval do Ameriky a začal používať meno George Voytka. Jeho syn si zmenil meno na Voight a to už len kúsok k otcovi Angeliny Jolie, ktorým je herec Jon Voight.

Pozrite si video, ktoré predstavuje herečky so slovenskými koreňmi.

Článok vznikol v spolupráci s Mall.tv.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #Audrey Hepburn #Mediaklik #Pola Negri