Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fico naplno rozbieha vojnu voči médiám: Markíze, Denníku N, Sme a Aktualitám preverí prístup, sú neželanými hosťami

Po pondelkovom predstavení PVV (Programové vyhlásenie vlády) sa predseda vlády Fico pustil do jeho "obľúbeného" boja s médiami, ktoré dlhodobo kritizuje.

14.11.2023 08:54
fico, Foto:
Robert Fico naplno spustil vojnu proti vybraným slovenským médiám.
debata

Tentokrát, v rámci štartu jeho štvrtej vlády, poriadne pritvrdil. V pondelok nazval vybrané médiá nepriateľskými. Tradične útok smeroval voči televízii Markíza, s ktorou má strana Smer dlhodobý problém a členovia strany niekoľko mesiacov odmietali účasť v politických diskusiách. Kritika smerovala aj voči Denníku N, Sme a Aktualitám. Krátko spomenul aj denník Pravda.

Robert Fico, Andrej Danko, Peter Pellegrini, podpis, koaličná zmluva Čítajte aj Fico: Markíza je nepriateľské médium. Pozrieme sa na jej postavenie a financie, ak robia politiku, nech nesú zodpovednosť

„Od momentu vyhlásenia volieb robia to, čo proti nám robili roky. Najradšej by nám nasypali do kávy jed proti potkanom. Už dávno sa rozhodli robiť namiesto žurnalistiky politiku. Samozrejme, bez akejkoľvek politickej zodpovednosti," hovorí Fico.

rtvs, mlynská dolina Čítajte aj Vláda plánuje zásadné zmeny v médiách: RTVS sa otrasie v základoch a prísnejšie podmienky pre rádiá

Okrem toho, že ich nazval nepriateľským, najnovšie im chce zabrániť k prístupu na Úrad vlády SR a čiastočne ich odstrihnúť od možnosti konfrontovať politikov s otázkami. „Avizoval som kroky voči nepriateľským médiám (Markíza, Sme, Denník N, Aktuality). Nech aspoň slúži ku cti týmto médiám, že sa otvorene hlásia k nenávisti a nepriateľstvu proti Smeru a tieto trendy s radosťou šíria. Rozhodol som, že preveríme ich povolenie na vstup a prácu na Úrade vlády SR, teda právo vstupovať a otravovať nás s ich otvoreným nepriateľstvom. Do rozhodnutia budú neželanými hosťami na Úrade vlád SR,“ povedal predseda vlády.

Slovak Telekom vianočná reklama Čítajte aj Slovákov dokáže rozdeliť aj neškodná vianočná reklama: Spermie a slipy spustili petíciu

„Markíza robí za opozíciu politiku a zlobu, šíri nenávisť, lebo nevie prehltnúť, že prehrala voľby. Ja nie som pes, ktorý len tak nemohúcne šteká. Považujem televíziu Markíza, denník Sme, N a Aktuality za nepriateľské médiá. Pozrieme sa na viac ako 26 miliónov eur, ktoré Markíza dostala od predchádzajúcej vlády a ministrom za stranu Smer dám pokyn, ako majú finančne pristupovať k tejto televízii v budúcom období. Samozrejme, pozrieme sa aj na monopolné správanie sa Markízy na mediálnom trhu, ktoré dnes televízia prevláda v plnej nahote. Ak robia politiku, musia niesť aj politickú zodpovednosť za svoju činnosť," nasadil tvrdú rétoriku voči Markíze ako trhového lídrovi Fico ešte v minulých dňoch.

Televízia sa v oficiálnom vyhlásení odmieta vyjadrovať k jeho vyhláseniam.

Smer má s Markízou problém dlhodobo. „Kým sa TV Markíza nevráti k serióznej práci celoštátneho média, ktoré má zo zákona objektívne, nestranne a nezaujate informovať bez vlastných hodnotiacich úsudkov, SMER – SSD sa nebude zúčastňovať predvolebných politických diskusií TV Markíza,“ uviedla strana v statuse ešte pred voľbami 2023.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Roberto Fico