Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fico: Markíza je nepriateľské médium. Pozrieme sa na jej postavenie a financie, ak robia politiku, nech nesú zodpovednosť

Šéf Smeru pokračuje v útokoch na médiá.

13.11.2023 14:37
Robert Fico, Andrej Danko, Peter Pellegrini,... Foto: ,
Robert Fico, Peter Pellegrini a Andrej Danko podpísali koaličnú zmluvu.
debata (208)

Robert Fico sa vo svojom videu opäť venoval médiám. Videu, ktoré zverejnil, dal názov „Nie som pes, ktorý bude len bezmocne štekať a prizerať sa.“

Okrem Markízy spomenul predseda vlády aj ďalšie médiá – Aktuality, Sme, a tiež Denník N či denník Pravda. „Od momentu vyhlásenia volieb robia to, čo proti nám robili roky. Najradšej by nám nasypali do kávy jed proti potkanom. Už dávno sa rozhodli robiť namiesto žurnalistiky politiku. Samozrejme, bez akejkoľvek politickej zodpovednosti," hovorí Fico.

Tvrdí tiež, že „médiá šíria proti novej vláde absurdnosti, nad ktorými sa každému zastavuje zdravý rozum. Mal som si radšej ruky-nohy polámať, keď som išiel Markízu v roku 1998 ako mladý politik brániť. Máme do činenia so skupinou odutých a nafúkaných moderátorov a redaktorov, ktorí sa nevedia vopchať do kože." Fico tiež tvrdí, že médiá dávajú predsedovi Progresívneho Slovenska návod na to, ako majú kritizovať novú vládu.

rtvs, mlynská dolina Čítajte viac Vláda plánuje zásadné zmeny v médiách: RTVS sa otrasie v základoch a prísnejšie podmienky pre rádiá

Za nepriateľa číslo jeden si koaličné strany vybrali televíziu Markíza, niektorí politici im už neodpovedajú na otázky. Fico teraz vo videu ešte pritvrdil. „Markíza robí za opozíciu politiku a zlobu, šíri nenávisť, lebo nevie prehltnúť, že prehrala voľby. Ja nie som pes, ktorý len tak nemohúcne šteká. Považujem televíziu Markíza, denník Sme, N a Aktuality za nepriateľské médiá a v tomto duchu vydám pokyny aj na Úrade vlády. Pozrieme sa na viac ako 26 miliónov eur, ktoré Markíza dostala od predchádzajúcej vlády a ministrom za stranu Smer SD dám pokyn, ako majú finančne pristupovať k tejto televízii v budúcom období. Samozrejme, pozrieme sa aj na monopolné správanie sa Markízy na mediálnom trhu, ktoré dnes televízia prevláda v plnej nahote. Ak robia politiku, musia niesť aj politickú zodpovednosť za svoju činnosť."

Slovak Telekom vianočná reklama Čítajte viac Slovákov dokáže rozdeliť aj neškodná vianočná reklama: Spermie a slipy spustili petíciu

Bojkot vybraných médií

Smer má s Markízou problém dlhodobo. „Kým sa TV Markíza nevráti k serióznej práci celoštátneho média, ktoré má zo zákona objektívne, nestranne a nezaujate informovať bez vlastných hodnotiacich úsudkov, SMER – SSD sa nebude zúčastňovať predvolebných politických diskusií TV Markíza,“ uviedla strana v statuse ešte pred voľbami 2023. Písali sme o tom v samostatnom článku.

fico, blaha, Čítajte viac Blaha sľubuje bojkot štandardných médií: Karma ich dostihne, teší sa známy dezinformačný web

Zatiaľ čo štandardné médiá informovali o posunoch v rokovaniach a o budúcnosti Slovenska, dezinformačná scéna sa otvorene teší na najbližšie roky. Niekoľko poslancov im totiž sľubuje prednostné právo na informácie a začínajú otvorene hovoriť o bojkote štandardných médií. „Neposkytnem odpovede ‚hanbe žurnalistiky‘, menovite SME, Denník N, Aktuality, Plus, Nový čas, Markíza, JOJ, Ta3, a kým sa nenapravia pomery v RTVS tak ani tejto platforme,“ povedal len 3 dni po voľbách Peter Kotlár, nový poslanec za SNS.

Ešte ďalej zašiel podpredseda Smeru Ľuboš Blaha, ktorý naznačil, že Smer bude uprednostňovať dezinformačné médiá. „Prečo by sa nemohlo stať, že povedzme Markíza bude citovať napríklad Hlavné správy, Infovojnu či Slobodný vysielač, keď bude hovoriť o nejakej dôležitej informácii zo strany vlády? Viem si to veľmi dobre predstaviť,“ hovorí Ľuboš Blaha, pričom rovnako ako niektorí ďalší poslanci nazýva tieto médiá „alternatívnymi“.

Televízia Markíza v oficiálnom stanovisku odmieta komentovať vyjadrenia predsedu vlády.

© Autorské práva vyhradené

208 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Markíza