Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dráčik má názor na všetko. Konflikt Izraela a Palestíny má podľa majiteľa jednoznačný dôvod

Majiteľ známeho hračkárstva má názor na všetko - aj na konflikt Izraela a Palestíny.

26.10.2023 11:14
Baneery Dráčika Foto:
debata (6)

Majiteľ známeho hračkárstva Dráčik má zjavne názor na všetko. A platí, že čím je názor kontroverznejší, tým lepšie.

Už počas koronavírusu sa začali na webe hračkárstva objavovať bannery, ktoré tvrdili, že očkovanie je zdraviu škodlivé a opakovali tiež nebezpečné dezinformačné naratívy. Keď Rusko napadlo Ukrajinu a začala sa vojna, majiteľ siete hračkárstiev mal na to svoj názor. Dnes sa vyjadruje prakticky ku každej téme, naposledy to bola napríklad vitráž divadla DPOH.

Robert Fico, Andrej Danko, Peter Pellegrini, podpis, koaličná zmluva Čítajte viac Medveď Huliak, podržtaška Pelle aj Danko a neposlušné pero. Slovenské internety sa zabávajú na skladaní vlády

Teraz na stránke svieti banner s nadpisom „Izraelská genocída v Gaze a Európa v plameňoch“. V „článku“ hodnotí konflikt medzi Palestínou a Izraelom. „Hamas aj Mosad je riadený rovnakými ľuďmi, čiže hovoriť o teroristickom útoku, ktorý bol nečakaný, je rozprávka pre hlupákov. Nehovoriac o tom, že Izrael má v Hamase stovky vlastných ľudí. Ak by armáda a bezpečnostné sily chceli, tak by takúto záležitosť hravo zneškodnili. Zámerom však bolo vytvoriť zámienku na to, čo sa v Gaze práve odohráva,“ tvrdí. Dušan Víglaský, majiteľ hračkárstva, po novom svoje články zverejňuje aj na blogu Koncept.

„Články“ píše majiteľ

K autorstvu textov sa prihlásil majiteľ hračkárstva už po prvých banneroch, ktoré doslova obleteli internet. „Články píšem ja, Dušan Víglaský a budem ich písať naďalej. Zdá sa, že vám to nejako nevyhovuje,“ uviedol v jednom z článkov. Reagoval v ňom na medializáciu jeho príspevkov na e-shope hračkárstva, ktorý začal pripomínať skôr dezinformačný web ako obchod s hračkami. Niektorí ľudia odvtedy hračkárstvo bojkotujú, iní, naopak, podporujú.

fico, blaha, Čítajte viac Blaha sľubuje bojkot štandardných médií: Karma ich dostihne, teší sa známy dezinformačný web

„Celkom úsmevné mi pripadá, ak niekto vyhlási, že sa majú právo brániť. Kto a čím? Keby sa bránili citom a rozumom, tak by to vyzeralo inak. Dôvodov na bránenie má každý z nich milión, a preto sa odjakživa kynožia ako zajace. Je to horúca zem a horúce hlavy. Skúste sa s niektorým z nich dohodnúť. Oni vidia spravodlivosť tam, kde vám už zostane len holý zadok. Podľa toho to tam aj vyzerá. Sú ako z divých vajec. Dovtedy si píliš konár pod zadkom, kým neskončíš rypákom v zemi,“ ukončuje svoj článok Víglaský.

Názor na všetko

V jednom z najnovších príspevkoch sa majiteľ venoval aj „kauze“ DPOH. „Keby blbosť kvitla, tak by divadlo P.O. Hviezdoslava hýrilo dúhovými farbami,“ píše v článku Víglaský. Pozdáva sa mu myšlienka, že „prázdne makovice z DPOH odchádzajú na Ukrajinu“, ako je to „zobrazené na tom pseudoumeleckom diele“, písali sme o tom aj samostatný článok.

sexistický kix Čítajte viac Šialený bizár slovenskej reklamy: Nominácie na Sexistický kix tento rok poriadne prekvapili

V inom príspevku neobišiel ani tému migrantov, ktorým odporúča zostať doma. „Sme doma, kde sme sa narodili, máme tu svoje korene, príbuzných aj priateľov. Sme zrastení s prostredím a je pre nás prirodzené. Mne by bolo v Afrike teplo a Afričanovi zase u nás zima. Jeden by nadmerne chladil a druhý kúril. Zbytočné cestovanie a pobehovanie hore dole. Nežiadúce produkovanie uhlíka a ešte viac uhlíka, až by sme z toho všetci sčerneli,“ píše v príspevku s titulkom „Migranti, utečenci, zbabelci a špekulanti“.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Dráčik #Izrael a Palestína