Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bratislavský kraj ma dlhodobo šikanoval a diskriminoval, hovorí po vyhadzove bývalá tvár Jojky

Mediálna kauza okolo Renáty Názlerovej vrcholí. Po tvrdých obvineniach zo strany Bratislavského samosprávneho kraja, v ktorých obhajoval jej odvolanie z funkcie riaditeľky DSS v Pezinku, sa teraz vyjadrila samotná Názlerová.

14.03.2023 06:00
Renáta Názlerová Foto:
Renáta Názlerová.
debata (1)
top tv programy február Čítajte aj Klamstvo, Einstein, Dunaj alebo Nemocnica? Diváci rozhodli, že rebríček ovládli...

Bratislavský samosprávny kraj v niekoľkých bodoch zhrnul zlyhania, ktoré má mať Renáta Názlerová na konte. BSK napríklad tvrdí, že vybavenie a stroje určené pre klientov si dala odviezť domov, manipulovala s evidenciou majetku, simulovala chorobu, aby sa mohla venovať svojim súkromným aktivitám, konštruktívnu kritiku jej práce pripisovala osobnej animozite s vedením župy, počas zamestnania a počas pracovnej doby sa dlhodobo a opakovane venovala súkromným aktivitám, vytvárala virtuálnu realitu o svojej práci, šírila poplašné správy, skresľovala skutočný technický stav budovy, z centra sociálnych služieb urobila požičovňu náradia a zveličovanie a prekrúcanie bola jej pracovná metóda.

Renáta Názlerová Čítajte aj Bratislavský kraj si stojí za vyhadzovom bývalej tváre Jojky: Manipulovala s majetkom, šírila poplašné správy

Post riaditeľa zariadenia sa uvoľnil po odchode bývalej riaditeľky Violy Schmidtovej, ktorú pre situáciu v zariadení počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu odvolal predseda BSK Juraj Droba. Zariadenie bolo počas prvej vlny pandémie v karanténe, keďže viacero klientov i zamestnancov bolo pozitívne testovaných, zaznamenaných bolo aj viacero úmrtí klientov zariadenia.

Centrum sociálnych služieb vypísalo výberové konanie, ktoré vyhrala Názlerová. Od októbra 2020 bola poverená vedením zariadenia a od marca 2021 sa stala oficiálne novou riaditeľkou.

Vedenie kraja ju odvolalo v polovici februára tohto roka a rozpútala sa mediálna prestrelka.

Juraj Droba Čítajte aj Tvrdá dohra po vyhadzove tváre Jojky: Očistite naše meno, vyzývajú riaditelia DSS župana Drobu

O očistenie mena sociálnych centier žiadajú aj vybraní riaditelia v pôsobnosti BSK.

Samotná exriaditeľka Názlerová poskytla Mediakliku rozsiahle stanovisko k danej téme, pričom prikladá vlastný pohľad na vec ku každému obvineniu, ktoré zverejnil Bratislavský samosprávny kraj. „Tvrdenie BSK o simulovaní choroby je absurdné a urážajúce. Choroba ako Covid alebo prevoz rýchlou zdravotnou službou sa simulovať nedá,“ hovorí Názlerová.

Komplexné vyjadrenie si môžete prečítať na konci článku.

Názlerová hovorí o dlhodobom šikanovaní a diskriminácii zo strany kraja, nesympatiám zo strany župana Drobu. „K bodu o vytváraní virtuálnej reality o svojej práci uvádzam, že o realite mojej práce a realite života zariadenia sa mohol prísť pán župan kedykoľvek osobne presvedčiť, avšak za dva roky a 5 mesiacov, teda za celý čas môjho pôsobenia, tam nebol nikdy a teda možno usudzovať, že ho ani nezaujímalo, ako to tam funguje a ako sa zariadenie spamätalo a postavilo na nohy po prvej vlne, ktorá mala tak tragický priebeh,“ hovorí Názlerová.

boj o moc, succession, Čítajte aj Marec na HBO Max: Začiatok konca oceňovaného seriálu, ale aj premiéry filmov

Ohradila sa aj voči výhradám o manipulovaní s finančnými prostriedkami. „Spájať problematiku rozpočtu na mzdy s rozpočtom na opravu a údržbu či prevádzku je nekompetentné. Finančné prostriedky na mzdy sú finančné prostriedky na mzdy, vo verejnej správe nemôžu byť použité na nič iné ako na mzdy. Že chýbali oproti rozpočtu bolo spôsobené tým, že neboli správne naplánované predchádzajúcim vedením zariadenia. Stalo sa to raz, hneď po mojom nástupe, a to som nemohla nijako ovplyvniť.“

„Po mojom odvolaní mi bolo znemožnené riadne inventúrou a auditom odovzdať zverený majetok, účtovníctvo, dokumentáciu a iné. Na čo som písomne upozornila aj pána župana,“ uzavrela.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavský samosprávny kraj #Renáta Názlerová