Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tvrdá dohra po vyhadzove tváre Jojky: Očistite naše meno, vyzývajú riaditelia DSS župana Drobu

Mediálna kauza okolo Renáty Názlerovej, bývalej tváre televízie JOJ a už aj exriaditeľky Centra sociálnych služieb v Pezinku, má reputačnú dohru.

10.03.2023 09:37
debata

Medializované vyhlásenia Renáty Názlerovej, ale aj tvrdú reakciu Bratislavského samosprávneho kraja, v ktorom si vymieňali obvinenia rôzneho druhu, nenechali chladným ostatných riaditeľov DSS, ktoré spadajú pod gesciu Bratislavského samosprávneho kraja. V otvorenom liste adresovanému županovi Jurajovi Drobovi, ale aj vybraným médiám, žiadajú dištancovanie sa od naznačených obvinení, ktoré, podľa nich, vytvárajú dojem, že takto fungujú všetky DSS v kraji. Riaditelia nesúhlasia s vyhláseniami, ktoré boli prezentované.

Renáta Názlerová Čítajte aj Bratislavský kraj si stojí za vyhadzovom bývalej tváre Jojky: Manipulovala s majetkom, šírila poplašné správy

Bratislavský samosprávny kraj v niekoľkých bodoch zhrnul zlyhania, ktoré má mať Názlerová na konte. BSK napríklad tvrdí, že vybavenie a stroje určené pre klientov si dala odviezť domov, manipulovala s evidenciou majetku, simulovala chorobu, aby sa mohla venovať svojim súkromným aktivitám, konštruktívnu kritiku jej práce pripisovala osobnej animozite s vedením župy, počas zamestnania a počas pracovnej doby sa dlhodobo a opakovane venovala súkromným aktivitám, vytvárala virtuálnu realitu o svojej práci, šírila poplašné správy, skresľovala skutočný technický stav budovy, z centra sociálnych služieb urobila požičovňu náradia a zveličovanie a prekrúcanie bola jej pracovná metóda.

COOP Jednota Čítajte aj Stane sa z papierových účteniek prežitok? Ďalší obchodný reťazec zavádza prevratnú novinku

„Naši klienti sú spokojní, čo potvrdzujú skoro denné komunikácie nielen s klientmi, ale aj s ich rodinnými príslušníkmi. To, že naše zariadenia sú na istej kvalitatívnej úrovni, potvrdzujú aj donori, ktorí nás vždy vedia podporiť, či už materiálne alebo finančne, pretože keby sa dialo v našich zariadeniach niečo nekalé, najmä donori by do nekvalitných služieb rozhodne neinvestovali. Situácia je v zariadeniach sociálnych služieb náročná, najmä čo sa týka personálneho obsadenia, prežili sme ťažké dva roky pandémie, ktorú sme však napokon spoločnými silami zvládli, hoci to bolo mimoriadne náročné. Tento stav stále pretrváva, a BSK je nám naďa1ej nápomocný,“ píše sa v otvorenom liste.

Markíza, Záhorská Bystrica Čítajte aj Definitívne zbohom legendárnej služby. Na Markíze vydržala neuveriteľných 25 rokov

„Naše dlhoročné skúsenosti potvrdzujú, že práca riaditeľa DSS je širokospektrálna a každý z nás robí nielen pre klientov, ale i zamestnancov všetko podľa najlepšieho svedomia a vedomia. To, že svoju každodennú pracovnú činnosť nemedializujeme, neznamená, že nerobíme nič,“ píšu riaditelia.

„Vyslovujeme vám preto, pán predseda BSK podporu a žiadame Vás, aby ste vykonali kroky potrebné na to, aby ste očistili meno nielen odboru sociálnych vecí, ale i nás, riaditeľov zariadení DSS i našich zariadení, na ktoré na základe medializovaných informácií padá zlé svetlo. Pretože takéto nepodložené tvrdenia môžu v konečnom dôsledku poškodiť všetkých a ublížiť aj tým najslabším, pre ktorých svoju prácu vykonávame, našim klientom,“ píše sa v liste, pod ktorým sú podpísaní Mgr. Miroslava Tatarkovičová, PhDr. Štefan Tvarožek, Mgr. Magdálena Miháliková, Ing. Jana Polakovičová, PaeDr. Renáta Balážová, Mgr. Rudolf Hauzer, Mgr. Beáta Dúczová, PhDr. Jana Tvarožková, Mgr. Jana Čajágiová, PaeDr. Miroslava Floriansová, Ing. Edita Kruzslíková.

Robert Fico, Eduard Heger Čítajte aj Heger vs. Fico: Nedeľná politická diskusia prinesie duel, ktorý tu nebol roky

Renáta Názlerová bola donedávna známou tvárou z televíznej obrazovky, objavovala sa vo viacerých projektoch televízie JOJ. Diváci si ju môžu pamätať zo Súdnej siene, talkshow Supermama alebo seriálu Ochrancovia. Okrem moderovania a hrania je tiež autorkou viacerých kníh.

Post riaditeľa zariadenia sa uvoľnil po odchode bývalej riaditeľky Violy Schmidtovej, ktorú pre situáciu v zariadení počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu odvolal predseda BSK Juraj Droba. Zariadenie bolo počas prvej vlny pandémie v karanténe, keďže viacero klientov i zamestnancov bolo pozitívne testovaných, zaznamenaných bolo aj viacero úmrtí klientov zariadenia. V tejto súvislosti odvolal predseda BSK riaditeľku domova Violu Schmidtovú.

Robert Fico, Eduard Heger Čítajte aj Heger vs. Fico: Nedeľná politická diskusia prinesie duel, ktorý tu nebol roky

Centrum sociálnych služieb vypísalo výberové konanie, ktoré vyhrala Názlerová. Od októbra 2020 bola poverená vedením zariadenia a od marca 2021 bola oficiálne novou riaditeľkou.

Vedenie kraja ju odvolalo v polovici februára tohto roka a rozpútala sa mediálna prestrelka. Bývalá moderátorka a teraz už aj ex-riaditeľka DSS tvrdí, že bola odvolaná pre jej prílišnú mediálnu viditeľnosť. Podľa jej slov je iniciátorom odvolania župan Juraj Droba.

O stanovisko sme požiadali aj samotnú Renátu Názlerovú, pričom doteraz sa nevyjadrila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #DSS #Juraj Droba #Renáta Názlerová