Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Definitívne potvrdené: Jojkárska seriálová stálica to má po rokoch zrátané!

Dlhoročný komediálny seriál čaká koniec. Hranica musí uvoľniť miesto pre novinky, ktoré Jojka chystá pre rok 2024.

14.11.2023 06:00
hranica, Foto:
Seriál Hranica sa tento rok na Jojke definitívne skončí.
debata (1)
fake news Čítajte aj Vaši známi naň opäť naleteli: Slovenským internetom sa šíri stokrát omieľané klamstvo

Hranica štartovala v januári 2022, pričom vo vysielaní striedala iný dlhodobý seriál Nový život. Spočiatku Hranica sa vysielala až trikrát do týždňa. Jojka jej dala štedrý priestor počas pondelkov, stried a piatkov. Postupne sa nasadenie redukovalo na dvojité dávku epizód počas týždňa. V ostatných mesiacoch Hranica prešla do štandardného vysielania vždy v pondelok večer.

ranč, pocisková, polák, czuczor, madárová, Čítajte aj Jojka v roku 2024: Najväčší seriálový reštart. Chystá frontálny útok proti Markíze. Pokorí ju?

Prvá epizóda Hranice si vyslúžila až 12,9% sledovanosť a 26,5 % podiel v rámci univerzálneho publika. Najsledovanejším programom dňa bol aj pre obchodne relevantnú cieľovú skupinu 12 – 54, pri ktorej dosiahol takisto najvyššiu, až 9,7% sledovanosť a trhový podiel 25,5%. Začiatok seriálu si pozrelo 598-tisíc divákov.

Slovak Telekom vianočná reklama Čítajte aj Slovákov dokáže rozdeliť aj neškodná vianočná reklama: Spermie a slipy spustili petíciu

Hranica je slovenskou verziou chorvátskeho licencovaného originálu Na granici. Odohráva sa na slovensko-ukrajinskej hranici, kde vo fiktívnej obci Krivé žije niekoľko rodín, ktoré sa podieľajú na pašovaní všetkého, okrem ľudí, zbraní a drog. Do pašovania je zapletená aj jedna ukrajinská rodina, ktorá vlastní obchod s potravinami v najbližšej ukrajinskej dedine. Treťou „hlavnou postavou“ sú colníci a príslušníci hraničnej polície, ktorí sa snažia pašerákov odhaliť a prichytiť pri čine.

Immocap Kvarter Čítajte aj V Bratislave pribudne 1500 nízkoenergetických bytov. Investor ich postaví v horizonte 10 rokov

Po dvoch rokoch vo vysielaní sa však príbeh pašerákov končí. Svoj posledný príbeh povedia ešte tento rok.

„Televízia JOJ odvysielala spolu 176 epizód seriálu Hranica, z toho boli prvé dve série adaptované z pôvodnej licencie a poslednú sériu napísali slovenskí scenáristi. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na príprave seriálu podieľali, vynikajúcim hercom, ktorí bravúrne stvárnili svoje postavy a tiež divákom za ich priazeň. Jeden príbeh končí, iné začínajú. Pre divákov máme v nadchádzajúcej sezóne 2024 pripravené nové zaujímavé formáty, na ktoré sa môžu tešiť,“ potvrdila pre Mediaklik Lucia Tuhelová, hovorkyňa JOJ Group.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hranica #TV JOJ #televízna sezóna 2023/2024