Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šok pre fanúšikov lekárskeho seriálu! Do poslednej série sa nevráti táto hlavná postava

Seriál New Amsterdam netreba slovenským divákom špeciálne predstavovať, keďže si získal veľkú obľubu vďaka vysielaniu na televízii Doma.

19.08.2022 06:00
new amsterdam, Foto:
Rozlúčková séria bude mať premiéru koncom septembra tohto roka.
debata (1)
danica hričová, Čítajte aj Autorka jojkárskej Nemocnice: Dokážeme sa s divákmi pohrať bez toho, aby si to uvedomili

New Amsterdam je netradičná lekárska dráma, ktorá ukazuje príbeh prvej verejnej nemocnice v USA a jej reálne problémy. Do jej vedenia sa postavil Max Goodwin s mimoriadne netradičnými postupmi vedenia, čím vyrušil zabehnuté procesy, čo rozhodne nebolo pochuti všetkým. Kým tí, ktorí držia kasu boli zdesení, podarilo sa mu dať dostatočnú lekársku starostlivosť každému, kto prekročil prah nemocnice. Popritom však bojoval o vlastný život, keďže sám trpel rakovinou a čas sa mu krátil. Neskôr sa stal slobodným otcom, keďže jeho priateľka tragicky zahynula a on musel postarať o novonarodenú dcérku Lunu. Navyše musel nájsť novú osudovú lásku.

Susedia, Horná Dolná Čítajte aj Markíza si necháva zadné dvierka otvorené. Nad Susedmi a Hornou Dolnou nevyniesla definitívny verdikt

Len prednedávnom prišiel šok, keď televízia NBC oznámila, že nachádzajúca piata séria bude posledná, ktorá bude skrátená, vznikne len 13 častí.

Hoci sledovanosť nie je úplne nízka, výkon seriálu postupne klesá. Aktuálne sa priemerne na nové epizódy díva 6,2 milióna divákov s ratingom 0,7. Oproti tretej sérii je to pokles až o 30%. New Amsterdam sa tak umiestnil v druhej polovici rebríčka najsledovanejších programov domovskej stanice. A to je už problém. Televízia, ale aj tvorcovia narazili na vysoké výrobné náklady, spolu s klesajúcou sledovanosťou a ďalšou vidinou poklesu muselo prísť nekompromisné rozhodnutie – seriál sa končí. Ekonomika nepustí.

Dráčik Čítajte aj Dráčik neoddychuje ani v lete. Obviňuje politikov a médiá zo zabíjania civilistov
Osudová dvojica seriálu nedostane šťastný... Foto: NBC
new amsterdam, Osudová dvojica seriálu nedostane šťastný koniec. Herečka Freema Agyeman sa neobjaví v poslednej sérii.

Aktuálna správa takisto nepoteší. New Amsterdam sa nedočká šťastného konca pre Maxa Goodwina, ktorý by sa dal čakať. Do piatej série nenastúpi herečka Freema Agyeman alias doktorka Helen Sharpe, práve ona je novou osudovou láskou. Koniec štvrtej série bol mimoriadne vybičovaný, keď konečne malo dôjsť k svadbe. Max pre Helen opustil svoj život v New Yorku, presťahovali sa do Londýna, kde žili šťastne. Lenže Maxa povolali späť do New Yorku. Čakala ich svadba, no Helen nedorazila.

nemocnica, bárta, Čítajte aj Jojka vracia do hry svoj seriálový valec! Poznáme detaily o novej sérii Nemocnice

Teraz je jasné, že ani nedorazí a bude zaujímavé, ako sa scenáristi s týmto vysporiadajú. Každopádne Max bude musieť v poslednej sérii nájsť svoje šťastie inde.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #New Amsterdam