Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nedajú si pokoj: Filmári idú reštartovať už reštartované. Toto je nový Superman

Komiksový gigant DC Comics, ktorý sa dlhodobo zmieta v kreatívnom pekle chce po niekoľkýkrát reštartovať svoje filmové univerzum.

29.06.2023 06:00
Herec Henry Cavill ako Superman. Foto:
Herec Henry Cavill ako Superman definitívne skončil.
debata
witcher, zaklínač, henry cavill, Čítajte aj Jeden z najväčších seriálových hitov Netflixu sa vracia: Ako sa rozlúči s hlavnou postavou?

Hlavný konkurent Marvelu sa dlhodobo snaží priniesť divákom veľké prepojené a najmä zrozumiteľné superhrdinské univerzum. Doteraz sa to nepodarilo. Namiesto toho sa fanúšikovia Supermana, Batmana, Wonder Woman alebo Flasha dočkali rôznych kvalitatívne rozkolísaných filmov, ktoré väčšinou zinkasovali viac kritiky ako pochvál. Neustále prichádzali správy o tom, že sa budú meniť herci, hotové filmy sa prerábali a premiéry posúvali.

Planetárium Čítajte aj Planetárium v Bratislave nebude. Aktivisti kritizujú primátora Valla, developer novú dohodu víta

Napokon všetky zlyhalo a vznikla obrovská kauza s urazenými hercami a pokračovaniami, ktoré nikdy nevzniknú. Ben Affleck, ktorý stvárňoval Batmana napokon zabuchol dvere a po prísľuboch o sólovom filme, ktorý by režíroval už viac nechce hrať temného rytiera. Tretie pokračovanie Wonder Woman bolo zrušené, Gal Gadot dostala padáka a rázne dala najavo, že táto časť jej kariéry je za ňou. Henry Cavill, ktorý roky sa so štúdiom nebavil, takmer obliekol znova oblek Supermana. Pred niekoľkými mesiacmi prišla neuveriteľná správa, že sa podarilo zakopať vojnovú sekeru a Cavill sa vráti. Fanúšikovia boli nadšení, pretože práve Cavill bol výborný Clark Kent. Následne po krátkom čase prišla ľadová sprcha. Cavill dostal padáka.

SR Hokej Extraliga 1. kolo Poprad Slovan POX Čítajte aj Strata práv na hokejovú extraligu: Rada RTVS viní zo zlyhania Machaja, ten viní hokejový zväz

DC Comics si najalo Jamesa Gunna, režiséra, ktorý má na konte tie najlepšie Marvel filmy, najmä Strážcov galaxie. Tomu zverili do rúk totálny reštart celého filmového univerza. Gunn svoju úlohu vzal naozaj vážne a zrušil všetky rozbehnuté projekty a dal zbohom už spomínaným hercom. Už reštartovaný filmový svet dostane ďalší reštart.

A prvým filmom bude opäť príbeh o Supermanovi. Novinka, ktorá do kín vtrhne 11. júla 2025 dostala podtitul Legacy. Dej filmu je opradený prísnymi bezpečnostnými opatreniami, na verejnosť nemôžu uniknúť žiadny detail.

Hit roka, 1994 Čítajte aj Je dobojované. Hit roka sa rozlúčil s poslednou epizódou, diváckym hitom sa nestal

A konečne je vonku informácia, kto bude nástupcom Henryho Cavilla. Novým Clarkom Kentom sa stáva mladý herec David Corenswet. Fanúšikovia streamovacích služieb ho zrejme už poznajú. Objavil sa v hitoch ako The Politician, Hollywood z dielne Netflixu alebo We Own This City z produkcie HBO. Práve úloha Supermana mu zrejme navždy zmení život a vystrelí ho medzi top svetové hviezdy.

Kto bude nová Lois Laneová? Tvorcovia zverili rolu nebojácnej reportérky z Daily Planet herečke Rachel Brosnahan, ktorá takisto nie je neznámym pojmom v televíznom svete. Objavila sa vo viacerých seriáloch – House of Cards, posledné roky hviezdila v hite The Marvelous Mrs. Maisel.

David Corenswet sa stal novým Supermanom a... Foto: SITA, Chris Pizzello and Evan Agostini
Superman, David Corenswet, Rachel Brosnahan David Corenswet sa stal novým Supermanom a Rachel Brosnahan v novom filme stvárni Lois Laneovú. Snímka Superman: Legacy dorazí v roku 2025.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rachel Brosnahan #Superman: Legacy #David Corenswet