Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najočakávanejší letný film vtrhol do kín: Kritici aj prví diváci hovoria o ňom, že...

...je to ozaj najlepší komiksový film tohto roka. Dokáže bežať takou rýchlosťou, že zmení aj beh dejín...

18.06.2023 06:00
Flash, ezra miller, Foto:
Nový film o Flashovi dorazí do slovenských kín už 15. júna.
debata
markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Markíza pripravuje ďalší prémiový seriál: Toto bude nástupca úspešného Klamstva

Flash je superhrdina známy z komiksov vydavateľstva DC Comics a jeho sólový filmový príbeh práve dnes prichádza do ponuky kín na celom Slovensku. Dobrosrdečný a neposedný mladý vedec sa v príbehu rozhodne otestovať hranice svojej rýchlosti a vydať sa do minulosti, aby zachránil svoju mamu pred smrťou.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Obrovské televízne prekvapenie: Markíza vracia do hry šou, ktorú by len málokto čakal

Nepodarí sa mu to celkom tak, ako očakával a ocitne sa v alternatívnej realite, v ktorej neexistujú iní superhrdinovia, čo by mu pomohli. Podarí sa mu síce nájsť Batmana, ale nie je to ten, ktorého pozná zo svojho sveta. A Kryptoňan, ktorého v tomto svete väznia, zasa nie je Supermanom. Flasha čaká beh o život – a to nielen o svoj vlastný, ale aj o záchranu životov na celom svete a o navrátenie stratenej rovnováhy.

joj, joj group, Čítajte aj Jojka ide tvrdo proti konkurencii: Novú televíziu spustí nečakane skoro

Dôkazom, že film patrí medzi najočakávanejšie snímky roka, je záujem zo strany verejnosti aj celebrít. Herec Tom Cruise, ktorý je známy ako fanúšik kvalitných veľkofilmov, požiadal tvorcov o súkromné predpremiérové premietanie a po jeho skončení s nadšením zatelefonoval režisérovi Andymu Muschiettimu. Režisérova sestra, producentka Barbara Muschietti, hovorí, že v takej cynickej oblasti, akou je filmový priemysel, nie je na podobné pochvaly zvyknutá. „Zavolal nám, rozprával 15 minút, chválil Andyho a chválil film, a bolo jednoducho výborné to počuť, pretože sme na tom filme skutočne tvrdo pracovali,“ spomína producentka.

ta3, V politike, Richard Dírer Čítajte aj Najväčšie zmeny v ta3 po rokoch: Mení sa vizuál relácie V politike a upravuje programová štruktúra

„Je výnimočný. Zahreje pri srdci, je zábavný a vizuálne omračujúci. Zamiloval som si ho,“ povedala o filme iná uznávaná celebrita, majster hororovej literatúry – spisovateľ Stephen King. Jeho aj Cruisove slová označil režisér Andy Muschietti za poriadne dvihnutie sebavedomia.

Film sa nakrúcal 25 týždňov na viac ako 50 neuveriteľných scénach, postavených na rozľahlých pozemkoch filmových ateliérov (Warner Bros. Leavesden Studios), ako aj v niekoľkých ďalších rôznych lokalitách. Dej sa odohráva v mestách Central City aj v Gotham a vďaka rozlíšeniu dizajnu (tehly v Central City a betón v Gothame) sa vizuálne odlíšili aj tieto dve mestá, takže diváci okamžite vedia, v ktorom z nich sa dej odohráva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba