Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix ešte len odhalí svoj najväčší a najdrahší film: Toto tu ešte nebolo!

Pripravte sa, že tieto Vianoce uvidíte najväčší sci-fi film z dielne Netflixu.

28.07.2023 06:00
Rebel moon, Foto:
Herečka Sofia Boutella ako Kora v bombastickej snímke Rebel Moon, ktorú na Vianoce uvedie Netflix.
debata
Česká televízia Čítajte aj Česká televízia odtajnila jesenný program. Ponúkne nový seriál, pokračovanie Osady i návrat StarDance

Okolo filmu Rebel Moon bolo dlho ticho. Netflix potvrdil jeho výrobu a meno režiséra. Všetko išlo ruka v ruke s bombastickým rozpočtom a príchodom Zacka Snydera do projektu. Zack Snyder patrí medzi top režisérske hviezdy súčasnosti, ktorý stojí za X-menmi, Mužom z ocele alebo špeciálnou verziou Ligy spravodlivosti. Snyder pre streamovací gigant vytvára naozaj megalomansky pôsobiaci sci-fi film inšpirovaný kultovými Star Wars.

Didier Stoessel Čítajte aj Je televízia umierajúce odvetvie? Ani náhodou, tvrdí šéf CME. Video stále rastie, rozvíjame tzv. fast TV

Premiéry sa diváci dočkajú 22. decembra a má to byť veľká vianočná udalosť, ktorá priklincuje publikum k televízorom a zároveň Rebel Moon dosiahne rekordnú sledovanosť. Kedy inokedy všetci sedia v obývačkách, keď nie na Vianoce? To, že ide o veľkolepé dielo hovorí aj fakt, že natočeného materiálu je toľko, že napokon vzniknú až dva filmy.

Prvé zverejnené zábery naznačujú, že sľuby sa naozaj stanú realitou a diváci sa dočkajú vynikajúceho sci-fi.

XXXLutz Čítajte aj Bratislava dostane ďalší obchodný dom. Takto bude vyzerať...

Dej je zasadený na mierumilovnú mesačnú kolóniu Veldt na okraji galaxie. Tú začnú ohrozovať jednotky tyranského regenta Balisaria, ktoré si chcú uzurpovať tunajšiu úrodu. Tajomná cudzinka Kora (Sofia Boutella), imperiálna dezertérka, ktorá žije medzi dedinčanmi, sa stane jedinou nádejou na prežitie. Dostane za úlohu nájsť na okolitých svetoch skúsených bojovníkov a postaviť sa s nimi na márny odpor proti Materskému svetu. Kora dá dohromady skupinku psancov, vzbúrencov, vidiečanov a vojnových sirôt z rôznych svetov, ktoré spája túžba po vykúpení a pomste. Na polozabudnutý mesiac medzitým dopadá stále temnejší tieň Ríše a čoskoro vypukne bitka, počas ktorej sa zrodí armáda nových hrdinov.

elita, elite, Čítajte aj Zvrhlý, oplzlý, poburujúci: Tento hit Netflixu hlási premiéru ďalšej škandalóznej série

Ed Skrein vystupuje ako Admirál Atticus Noble, komandér imperiálnej lode, ktorá na Veldt prilieta decimovať. Charlie Hunnam hrá Kaie, žoldnierskeho pilota, ktorého nákladná loď bude pre Korinu výpravu nenahraditeľná. Ako Gunnar vystupuje v snímke Michiel Huisman. Gunnar je farmár z Veldtu, ktorý o okolitom svete doteraz prakticky vôbec nič nevedel. Generál Titus (Djimon Houns) kedysi dávno slúžil Impériu, ale teraz je z neho zocelený gladiátor. Tarak (Staz Nair) je ušľachtilý námezdný sluha, ktorý je prepojený s lietajúcim tvorom zvaným Bennu.

sex education, Čítajte aj Prudko vtipný seriálový hit od Netflixu hlási nečakaný koniec: Kedy príde posledná séria?

Doona Bae hrá Nemesis, kybernetickú majstrovskú šermiarku, ktorá má mechanické ruky a vďaka tomu môže využívať zbrane z tekutého kovu. Ray Fisher hrá Darriana Bloodaxa, povstalca, ktorý už dlhšiu dobu obťažuje Impérium gerilovými útokmi. E. Duffy vystupuje ako Milius, utečenec, ktorý chce spravodlivosť pre svoj vlastný svet, ktorý už predtým padol za obeť Materskému svetu. Anthony Hopkins prepožičal hlas Jimmymu, prastarému robotickému rytierovi, ktorý kedysi dávno chránil zavraždeného kráľa, avšak v súčasnosti sa snaží byť mierumilovný.

V ďalších rolách vystupujú Cary Elwes, Corey Stoll, Jena Malone, Fra Fee, Cleopatra Coleman, Alfonso Herrera, Stuart Martin, Sky Yang, Rhian Rees a Charlotte Maggi. Scenár spolu so Snyderom napísali Shay Hatten a Kurt Johnstad. Druhá časť má byť uvedená krátko po prvej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #televízna sezóna 2023/2024 #Rebel Moon