Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Všetko odpustené? James Franco sa po odmlke vracia k herectvu

Herec dávnejšie priznal, že spával so študentkami, ale posledné roky na sebe pracoval. Zahrá si v historickej dráme Ja, ty.

20.07.2022 06:00
James Franco Foto:
James Franco na fotografii z roku 2019.
debata

Sú to štyri roky, čo bol herec James Franco obvinený zo sexuálne nevhodného správania. Hollywoodsky miláčik sa musel stiahnuť do ústrania a na čas sa rozlúčiť s herectvom.

Čas nedobrovoľného oddychu skončil. Ako uvádza Variety, bude hrať vo filme o dospievaní v období po 2. svetovej vojne s názvom Ja, ty režiséra Billea Augusta.

Dráma sa odohráva začiatkom 60. rokov 20. storočia a je adaptáciou románu Erriho De Lucu. Je o 16-ročnom dospievajúcom chlapcovi Marcovi (Hugo Hutton-Iliff) z Londýna, ktorý sa so svojím otcom (Tom Hollander) vydáva na letnú dovolenku do Talianska.

thor 4, Čítajte aj Marvel oslavuje! Štvrtý Thor valcuje svetové rebríčky návštevnosti

Mladý Marco sa na dovolenke zoznámi s rybárom Nicolom (James Franco), bývalým americkým veliteľom, ktorý mu rozpráva o svojich zážitkoch. Neskôr sa tínedžer stretne a zamiluje do trochu staršej, 20-ročnej dievčiny menom Caia (Daisy Jacob).

Caia mu odhalí svoju záhadnú minulosť, vrátane detstva, ktoré jej ukradli nacisti aj traumatického zážitku, kedy ju otec ju vyhodil z vlaku, aby ju zachránil pred hrôzami koncentračného tábora.

Desivé zážitky rybára aj mladej dievčiny prebudia v tínedžerovi zúrivý odpor k nacistom. Keď sa Marco na ostrove stretne s drzými nemeckými turistami, rozhodne sa pomstiť Caiinu bolesť.

Nakrúcanie filmu Ja, ty je naplánované na september 2022 na talianskom ostrove Ischia.

„Som nadšený, že môžem nastúpiť do tohto fenomenálneho projektu a spolupracovať s legendárnym Billom Augustom,“ povedal James Franco. „Som veľkým fanúšikom jeho práce a Ja, ty je skutočne skvelý scenár.“

avatar 2, james-cameron Čítajte aj Avatar 2 prekvapí svojou dĺžkou. Režisér James Cameron má pre hejterov jasný odkaz

James Franco naposledy účinkoval v televíznom seriáli The Deuce v roku 2019. Rok predtým čelil obvineniam piatich žien, z ktorých štyri boli jeho študentky jeho vlastnej hereckej školy. V čláku uverejnenom v Los Angeles Times ho obvinili zo sexuálne vykorisťovateľského správania.

Trailer k seriálu The Deuce: Špina Manhattanu, v ktorom si zahral James Franco jednu z hlavných postáv.

Francovi právnici popreli tieto obvinenia a pre médiá uviedli, že sťažnosti budú prešetrené. Nasledovala žaloba, v ktorej dve študentky zažalovali Franca za údajné sexuálne vykorisťovanie. Súdny spor v roku 2021 skončil finančným vyrovnaním vo výške 2,2 milióna dolárov.

Neskôr James Franco v jednom podcastovom rozhovore priznal, že spával so študentkami. Uviedol tiež, že veľa ľudí naňho bolo nahnevaných, ale necítil, že je správny čas niečo povedať, rozhodol sa ich počúvať a dať si na nejaký čas pauzu.

Veľa stastia pan Velky, Emma Thompson Čítajte aj Toto bolo odvážny krok. Emma Thompsonová išla s kožou na trh v eroticky ladenom filme

“Predtým som sa zotavoval z užívania návykových látok. Musel som sa popasovať s niektorými problémami, ktoré súviseli aj so závislosťou,” povedal v rozhovore s tým, že sa rozhodol zmeniť, kým je a myslí si, že na sebe veľa zapracoval.

James Franco dostáva ďalšiu šancu, pomocnú ruku mu podal dánsky režisér Bille August. Ten má za sebou mnohé dramatické filmy ako Dom duchov (s Meryl Streepovou, Jeremym Ironsom či Winonou Ryderovou), Bedári (s Liamom Neesonom či Umou Thurmanovou) či Nočný vlak do Lisabonu (Jeremy Irons).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #James Franco