Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Marvel oslavuje! Štvrtý Thor valcuje svetové rebríčky návštevnosti

Za otvárací víkend sa kinohitu podarilo nalákať najviac divákov z celej série.

11.07.2022 09:24
thor 4, Foto:
Záber z filmu Thor: Láska a hrom.
debata

V Marvel a Disney sa v týchto dňoch potľapkávajú po ramenách a velebia tvorcov najnovšieho Thora. Snímka s názvom Thor: Láska a hrom sa po otváracom víkende s fanfárami usadila na najvyššej priečke v kinách po celom svete. Režisér a spoluautor scenára Taika Waititi sa tak opäť osvedčil ako tvorca, ktorý dokáže priviesť divákov do kinosál.

Toto musíte vidieť! Zábery z najnovšieho Thora Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Záber z filmu Thor: Láska  a hrom.

V Severnej Amerike sa filmu podarilo sa otvárací víkend zarobiť 143 miliónov dolárov (Hollywood Reporter). To predstavuje najúspešnejší štart v rámci všetkých filmov zo série filmov o Thorovi.

Natalie Portman, Chris Hemsworth, thor 4. Čítajte viac Nová marvelovka je zbesilá jazda: Thor srší humorom, iróniou. Stačí to na pobavenie?

Ako poznamenáva Variety, je pozoruhodné, že „Thor 4“ mal lepší štart ako jeho predchodca, akčná komédia z roku 2017 Thor: Ragnarok, ktorá v Severnej Amerike zarobila 123 miliónov dolárov.

Tak ako sa očakávalo, snímka je v rámci ziskov počas premiérového víkendu tretím najúspešnejším Marvel superhrdinským titulom pandemickej éry. Na špici je stále film Spider-Man: Bez domova (260 miliónov dolárov), za ním nasleduje Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva (187,4 miliónov dolárov).

Video

Globálne sa Thorovi podarilo zarobiť 302 miliónov dolárov a získať si prvú priečku návštevnosti kín za uplynulý víkend.

Snímka je pokračovaním filmu Thor: Ragnarok a opäť ju režíroval novozélandský režisér a autor Taika Waititi. Je štvrtým filmom zo samostatnej série o Thorovi a celkovo 29. dielom v rámci Marvel Cinematic Universe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marvel