Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto bolo odvážny krok. Emma Thompsonová išla s kožou na trh v eroticky ladenom filme

Film Veľa šťastia, pán Veľký, ide do slovenských kín. Zbiera výborné hodnotenia od kritikov aj divákov.

13.07.2022 06:00
Veľa stastia pan Velky, Emma Thompson Foto:
Emma Thompsonová a Daryl McCormack vo filme Veľa šťastial, pán Veľký.
debata

Dvojnásobná držiteľka Oscara Emma Thompsonová stelesňuje v tejto dramédii Nancy Stokesovú, vdovu a bývalú učiteľku na dôchodku. Po smrti manžela túži po niečom, čo jej zosnulý partner nikdy nedožičil – dobrodružstvo a dobrý sex.

Najme si sexuálneho pracovníka menom Leo Grande, pre ktorého má pripravený zoznam všetkých polôh, ktoré by chcela vyskúšať. Empatický a charizmatický Leo Grande (Daryl McCormack, známy napríklad z Peaky Blinders), sa snaží dáme v rokoch dožičiť, čo si želá. Spoločne na ceste za potešením nájdu aj netušené ľudské spojenie.

avatar 2, james-cameron Čítajte aj Avatar 2 prekvapí svojou dĺžkou. Režisér James Cameron má pre hejterov jasný odkaz

Pre známu britskú herečku, ktorá má po šesťdesiatke, bola táto úloha výzvou. Vyjadrila sa, že natočiť scénu, v ktorej stojí pred zrkadlom bez oblečenia, bolo niečo, čo ako herečka nikdy nerobila.

Zábery z filmu Veľa šťastia, pán Veľký Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Emma Thompsonová a  Daryl McCormack vo filme...

Aj keď sa ona sama tiež pred zrkadlom nahá nevydrží stáť, vždy sa nejako otočí. „To je ten problém, ženám celý život vymývajú mozgy, aby neznášali svoje telá. To je jednoducho fakt. Všetko, čo nás obklopuje, nám pripomína, aké sme nedokonalé a že s nami nie je niečo v poriadku,“ povedala na tlačovej konferencii počas uvedenia filmu na festivale Berlinale.

Amy Winehouse Čítajte aj Životopis Amy Winehouse má konečne režisérku! Je to žena, ktorá nakrútila Päťdesiat odtieňov šedej

Snímka Veľa šťastia, pán Veľký (Good Luck to you, Leo Grande), si získala divákov po celom svete a môže sa pochváliť úspechom u kritikov aj u divákov. Dostala do oficiálneho výberu festivalu Berlinale aj Sundance a na filmovom portáli Rotten Tomatoes má fantastické hodnotenie – od filmových recenzentov má priemer 95% a divácke skóre má výborných 86%.

Scenár k filmu napísala Katy Brandová a režírovala ho Sophie Hydeová. Snímka prichádza do slovenských kín vo štvrtok 14. júla, pozrite si trailer:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Emma Thompson #Veľa šťastia pán Veľký