Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Avatar 2 prekvapí svojou dĺžkou. Režisér James Cameron má pre hejterov jasný odkaz

Prinášame vám trailer aj nové informácie o jednom z najočakávanejších kinohitov.

10.07.2022 06:00
avatar 2, james-cameron Foto:
Avatar: Cesta vody
debata

Avatar 2: Cesta vody, ktorý je jedným z najočakávanejších filmových titulov tohto roka, bude riadne dlhý. Pôvodný Avatar z roku 2009 mal 160 minút a jeho pokračovanie, ktoré má prísť do kín v decembri 2022, má mať ešte viac. Jeho stopáž sa pohybuje okolo troch hodín.

Režisér James Cameron si z toho ale ťažkú hlavu nerobí. „Nechcem, aby sa ľudia sťažovali na dĺžku filmu, keď sedávajú aj osem hodín pri televízii,“ uviedol režisér v rozhovore pre magazín Empire.

Natalie Portman, Chris Hemsworth, thor 4. Čítajte aj Nová marvelovka je zbesilá jazda: Thor srší humorom, iróniou. Stačí to na pobavenie?

James Cameron tvrdí, že už teraz môže napísať sám časť recenzií na svoju nový film, pretože novinári o ňom budú písať ako o tom „útrpne dlhom trojhodinovom filme.“ Režisér má ale tip, ako to zvládnuť takú dlhú projekciu v kine.

Pozrite si trailer k filmu Avatar: Cesta vody:

Video

„Pozeral som sa, ako moje deti sedia a sledujú päť jednohodinových epizód za sebou. Tu je veľká zmena sociálnej paradigmy, ktorá musí nastať: je v poriadku vstať a ísť sa vycikať,“ tvrdí filmár.

Ako je už dávnejšie známe, celkovo majú byť štyri pokračovania pôvodného Avatara. Zatiaľ sú isté dvojka a trojka, ktoré sa nakrúcali súbežne. Trojka má prísť do kín v roku 2024. Aký však bude osud ďalších dvoch filmov, je zatiaľ otázne. Režisér sa zdôveril, že nakrúcanie filmov o Avataroch je nesmierne vyčerpávajúce a réžiu posledného filmu alebo možno obidvoch možno prenechá niekomu inému. Štvorka a päťka majú prísť do kín v roku 2026 a 2028.

kolaz, Roberts Clooney Čítajte aj Sú späť ako pár. Prečo sa Robertsová a Clooney rozhodli vrátiť k romantickým komédiám?

Čo sa týka druhého Avatara, ktorý príde pred Vianocami 2022, vo filme sa objavia staré známe tváre, ale aj avatarovskí nováčikovia. Hlavných hrdinov stvárňujú opäť Sam Worthington ako Jake Sully a Zoe Saldana ako Neytiri ktorí sa v pôvodnom Avatarovi zoznámili a zamilovali, v dvojke sa spolu starajú o svoju rodinu. Vo filme nebudú chýbať ani Sigourney Weaver (Dr. Grace Augustine), Giovanni Ribisi (Parker Selfridge) a opäť sa stretneme so záporákom Milesom Quaritchom v podaní herca Stephena Langa. Kto je v Avatarovi nový, je napríklad Kate Winsletová, ktorá stvárňuje nebojácnu a lojálnu náčelníčku kmeňa menom Ronal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #James Cameron #Avatar: Cesta vody